Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Σκυλακάκης: Από το 2021 οι άνθρωποι θα ξαναμπούν στις δουλειές τους, ειδικά στον τουρισμό

Από το 2021 οι άνθρωποι θα ξαναμπούν στις δουλειές τους, ειδικά στον τουρισμό – Newsbeast

«Η δημοσιονομική πορεία της χώρας μας είναι υπό έλεγχο. Κι αυτό το λέμε γιατί υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα, έχουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και των εταίρων μας μέχρι το πέρας της πανδημίας, ενώ για την επόμενη μέρα, μετά το τέλος της πανδημίας, υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο μας προσφέρει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στον ραδιοσταθμό Θέμα.

Όπως τονίζει, «θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ομάδες που πλήττονται σκληρά οικονομικά, δεν είναι όμως όπως την περίοδο των μνημονίων, γιατί τώρα εδώ υπάρχουν και μεγάλα κομμάτια της οικονομίας που έχουν πορευτεί το ίδιο καλά με πέρυσι – κάποια μάλιστα και λίγο καλύτερα σε σχέση με το 2019 όπως είναι τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τα μικρά καταστήματα τροφίμων και οι εξαγωγές που έχουν κρατηθεί σχετικά καλά, οπότε δεν έχουμε ένα γενικευμένο πρόβλημα. Έχουμε επιμέρους κλάδους και ανθρώπους που πλήττονται σκληρά κα σε αυτούς θα πρέπει να επικεντρωθούμε το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη οι κλάδοι που επλήγησαν και συνεχίζουν να πλήττονται περισσότερο αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης είναι της εστίασης, του λιανικού εμπορίου ρούχων και υποδημάτων, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών και του τουρισμού. «Αυτοί είναι στην καρδιά της κρίσης και σκοπός μας είναι όταν επανέλθουν, να απορροφήσουν εκ νέου το εργατικό δυναμικό που είναι σήμερα σε αναστολή και σε προγράμματα όπως το συν-Εργασία».

Τέλος εκτίμησε ότι την άνοιξη του 2021 «οι άνθρωποι θα ξαναμπούν στη δουλειά τους, ειδικά στον κλάδο του τουρισμού».

Θέμα 104,6 (19.09.2020)

📻 Συνέντευξη στο ΘΕΜΑ Radio 104.6 και στον δημοσιογράφο Η. Σιακαντάρη.

Δημοσιεύτηκε από Theodoros Skylakakis στις Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020


Πηγή