Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Απώλειες καταγράφει ο Nikkei λόγω των ανησυχιών για τη Βόρεια Κορέα

Με πτώση άνοιξε το χρηματιστήριο στο Τόκιο, όπου ο δείκτης Nikkei υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου τετραμήνου κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, εξαιτίας της ανόδου του γεν και των ανησυχιών για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας.

Ο δείκτης Nikkei υποχωρεί 0,7% στις 19.254,67 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Μαΐου. Ο ευρύτερος δείκτης Topix υποχωρεί κατά 0,6%, στις 1.581,96 μονάδες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να θεωρεί την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου ως προτεραιότητα στον τρόπο με τον οποίο αντιδρά στην τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος.

«Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για μια πιο ασφαλή και αποπυρηνικοποιημένη κορεατική χερσόνησο και αυτή είναι η προτεραιότητά μας» στο θέμα αυτό, είπε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Η εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπεζι» αναφορικά με την αντιμετώπιση της Βόρειας Κορέας, συμπεριλαμβανομένων των διπλωματικών και των οικονομικών μέτρων. Πρόσθεσε όμως ότι επί του παρόντος ο Λευκός Οίκος δεν επικεντρώνεται στην έναρξη συνομιλιών με την Πιονγκγιάνγκ.

localStorage.clear();


Πηγή