Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Αρναούτογλου: Αίθριος ο καιρός την Τετάρτη -Αλλάζει άρδην το σκηνικό το Σαββατο, κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας

Μπορεί η θερμοκρασία ακόμα να μην θυμίζει μέσα Νοεμβρίου, ωστόσο από την Παρασκευή θα αλλάξει άρδην το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΡΤ, το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ τόνισε πως σε αρκετά μέρη της χώρας θα χρειαστούμε θέρμανση.

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως το Σάββατο θα έχουμε μια εξπρές αλλαγή του καιρού από τα βόρεια προς τα νοτιοανατολικά, με χιονοπτώσεις ακόμη και στα 1.000 μέτρα και άνω και επικράτηση ψυχρών βοριάδων, που θα ρίξουν κατακόρυφα τον υδράργυρο.

Αρναούτογλου: Αίθριος ο καιρός Τετάρτη και Πέμπτη -Απότομη αλλαγή του σκηνικού από Παρασκευή

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο κομμάτι της επικράτειας, ενώ κάποιες παροδικές ασθενείς βροχές υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν στα βοριότερα σημεία της χώρας.

Όπως τόνισε, αντίστοιχη εικόνα θα έχει ο καιρός και την Πέμπτη με ηλιοφάνεια, αραιές συννεφιές και πιθανότητα για παροδικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο.

Αναφορικά με την αλλαγή του σκηνικού το Σαββατοκύριακο, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως πρόκειται για κακοκαιρία εξπρές που θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε ορεινές και πολύ ορεινές περιοχές.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, από την Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει με βροχές στα βορειοδυτικά και στα βόρεια.

Το Σάββατο αναμένεται «αλλαγή-εξπρές» του καιρού από τα βόρεια προς τα νότια, με βροχές σύντομης διάρκειας.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν πιο ψυχροί βοριάδες που θα ρίξουν αισθητά την θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι και το Σαββατοκύριακο από τον Σάκη Αρναούτογλου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού και από την ΕΜΥ την Τετάρτη

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο τοπικές νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και την ανατολική Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και στην κεντρική Μακεδονία θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια και ανατολικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 και τοπικά στα νότια έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία -Θράκη

Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και τις βραδυνές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Θράκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερέα, Δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και τις βραδυνές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 4 με 5, τοπικά έως 6 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως στα νότια
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 και στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Σχετικά αίθριοςν αναμένεται ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες στα Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Γενικά αίθριος ανεμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από τις βραδυνές ώρες βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση με βαθμιαία ενίσχυση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος ο καιρός και στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί, τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή