Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Αρσάκειο: «Έχουν περιγραφεί και στο παρελθόν περιστατικά βίας», λέει συμμαθήτρια του 15χρονου

Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια έξι συμμαθητών του έζησε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο Αρσάκειο σχολείο ένας 15χρονος.

Μιλώντας στο Mega, μαθήτρια Λυκείου του συγκεκριμένου σχολείου περιέγραψε το περιστατικό λέγοντας:

Αρσάκειο για το bullying σε 15χρονο μαθητή: Θα γίνει ΕΔΕ και για ευθύνες εκπαιδευτικών

Bullying σε γνωστό ιδιωτικό σχολείο: Έδεσαν 15χρονο με πετονιά από τον λαιμό, μια ανήλικη ανάμεσα στους νταήδες

«Τα παιδιά είχαν μάθημα και ο καθηγητής είχε αργήσει να μπει, ήταν ανεπιτήρητοι. Είχαν πάρει πετονιά από το προηγούμενο μάθημα και του είχαν δέσει τον λαιμό και τα χέρια. Δεν ξέρω αν είχε προηγηθεί κάτι. Από όσο ξέρουμε, το κορίτσι που έχει αναμειχθεί προσπάθησε να βοηθήσει το παιδί. Τα παιδιά αυτά καταφεύγουν σε τέτοιες βίαιες πράξεις».

Η μαθήτρια του Αρσακείου ανέφερε πως οι μαθητές αυτοί δημιουργούσαν φασαρίες

Ωστόσο, όπως λέει η ίδια, ποτέ στο παρελθόν δεν είχε συμβεί ένα τόσο σοβαρό περιστατικό. «Δημιουργούσαν κάποιες φασαρίες, αλλά όχι τόσο σοβαρά».

Σιγή ιχθύος του σχολείου προς τους μαθητές

Αναφορικά με το περιστατικό, το σχολείο τηρεί σιγή ιχθύος προς τους μαθητές του, όπως υποστηρίζει η 15χρονη μαθήτρια.

«Δε συζητιέται τίποτα για το συμβάν μέσα στο σχολείο. Πέραν από συζητήσεις που αρχίσαμε οι ίδιοι οι μαθητές, δεν ήρθε κάποιος καθηγητής με τη θέλησή του να μας μιλήσει για το συμβάν».

Όπως λέει η μαθήτρια, περιστατικά βίας έχουν αναφερθεί και στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί μέριμνα: «Έχουν περιγραφεί συμβάντα με μαχαίρια και τέτοια και δεν έγινε τίποτα».

Συνελήφθησαν τέσσερις μαθητές για το περιστατικό

Υπενθυμίζουμε, πως η Αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις για το περιστατικό βίας κατά μαθητή του Αρσακείου. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές και βραδινές ώρες της 1-4-2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τέσσερις 15χρονοι ημεδαποί κατηγορούμενοι για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Εκτός των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 15χρονων ημεδαπών, οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν στα χρονικά όρια ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ειδικότερα, άπαντες οι ανωτέρω κατηγορούνται ότι προέβησαν στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις σε βάρος συνομήλικου τους, πρωινές ώρες της 31-3-2023 εντός ιδιωτικού σχολικού συγκροτήματος της Αττικής διαρκούντος του σχολικού προγράμματος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.»

Αρσάκειο για το bullying σε 15χρονο μαθητή: Θα γίνει ΕΔΕ και για ευθύνες εκπαιδευτικών

Το Αρσάκειο εξέδωσε ανακοίνωση για το πρωτοφανές περιστατικό bullying που σημειώθηκε, όταν έξι 15χρονοι μαθητές του ιδιωτικού σχολείου έδεσαν συμμαθητή τους με πετονιά, τον εξύβρισαν και τον άφησαν μέσα στην αίθουσα.

Μεταξύ άλλων, το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού στην ανακοίνωσή του διευκρινίζει πως θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκόμενων μαθητών και έχει υποβληθεί αίτημα για ΕΔΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρσάκειο αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».


Πηγή