Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Αρσάκειο: «Πάμε σε πόλεμο, δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη», λέει η μητέρα του 15χρονου που υπέστη bullying

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το περιστατικό άγριου bullying σε βάρος 15χρονου μαθητή του Αρσάκειου σχολείου από συμμαθητές του, οι οποίοι του περάσαν πετονιά στον λαιμό για… παιχνίδι.

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο 15χρονος μαθητής, σύμφωνα με τη μητέρα του, ωστόσο έχει την στήριξη ψυχολόγου αλλά και των συμμαθητών που τον υποστηρίζουν. Όπως, μάλιστα, επισημαίνει η μητέρα του άτυχου παιδιού μιλώντας στην εκπομπή «Live News», ο μικρός δεν ήθελε να πάνε την Παρασκευή στην αστυνομία. Αντιθέτως, μόνη της εκείνη κίνησε τις διαδικασίες γιατί δεν μπορούσε να αφήσει αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται.

«Εμείς αυτήν την στιγμή είμαστε στα μετόπισθεν γιατί προσπαθούμε να προστατεύσουμε την οικογένειά μας. Το παιδί είναι στο σχολείο, έχει ακούσματα και θετικά και αρνητικά, κυρίως θετικά. Έχει πάρα πολύ μεγάλη υποστήριξη. Οι μαθητές του δίνουν μηνύματα πάρα πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχουν βέβαια και αντιδράσεις τύπου ‘σιγά, και τι έπαθες’. Αυτά όμως είναι μεμονωμένα περιστατικά», ανέφερε αρχικά η μητέρα του 15χρονου.

Μητέρα 15χρονου: Όταν πήγαμε στο Αρσάκειο μας είπαν ότι λυπούνται -Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, προς το παρόν ο 15χρονος προσπαθεί να διαχειριστεί το περιστατικό. «Αυτήν την στιγμή προσπαθεί και το παιδί να τοποθετηθεί σε όλο αυτό που του έχει συμβεί, που έγινε ξαφνικά, σαν έκρηξη μπροστά του. Αν τον ρωτούσατε την Παρασκευή θα έλεγε ‘δε θέλω να πάμε στην αστυνομία’, ήταν καθαρά δική μου απόφαση. Καθαρά όμως. Ο ίδιος έλεγε ‘όχι μαμά, σε παρακαλώ’. Του είπα ‘δεν υπάρχει, τώρα είναι πόλεμος. Θα πάμε. Μέχρι τώρα δίναμε μικρές μάχες, τώρα πάμε σε πόλεμο. Δεν παίζω με τη ζωή σου’».

«Δε με ενδιαφέρει τι κάνει το σχολείο με τις δικές τους ενέργειες. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη, θα με ενδιέφερε αν έβλεπα ότι είναι ένα οργανωμένο σχολείο που ενδιαφέρεται για την προστασία των μαθητών του και που του ξέφυγε ένα περιστατικό. Εάν ήταν ένα μεμονωμένο, θα ήμουν και μαζί τους. Ο μικρός αντιμετωπίζει την κατάσταση καλύτερα, τον υποστηρίζει φυσικά ψυχολόγος αλλά νομίζω ότι είναι πιο δυνατός. Κάθε μέρα και καλύτερα. Το να αντιπαρέλθεις ότι θα βρεθείς στο στόχαστρο και ότι ενδεχομένως από μια τέτοια ενέργεια μπορεί και να περιθωριοποιηθείς, θέλει πραγματικά πολλά κότσια».

«Όταν πήγαμε στο σχολείο για να μας ενημερώσουν για την έναρξη των διαδικασιών, μας είπαν ότι λυπούνται. Αλλά τι να το κάνουμε ότι λυπούνται. Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη».

Την Τρίτη οι αποφάσεις στο Αρσάκειο για το θέμα του bullying στον 15χρονο μαθητή

Υπενθυμίζεται ότι με σημερινή της ανακοίνωση, η διοίκηση του Αρσακείου ενημέρωσε πως έχει ολοκληρωθεί η λήψη καταθέσεων των εμπλεκόμενων μαθητών και των γονέων τους, καθώς και εκπαιδευτικών. Όπως αναφέρει, το θέμα θα απασχολήσει τον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου την ερχόμενη Τρίτη 11 Απριλίου, όπου έχουν κληθεί και οι εμπλεκόμενοι μαθητές με τους γονείς τους, ενώ προχωράει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η διοίκηση ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Στη νέα ανακοίνωση του Αρσακείου δεν γίνεται και πάλι καμία αναφορά στο περιστατικό bullying. Αντίθετα, σημειώνεται πως δεν θα γίνει καμία επίσημη δήλωση για να μην παρέμβει στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Πηγή