Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Αρχή για Ξέπλυμα: Στο αρχείο οι καταγγελίες για «μαύρα χρήματα» στην Ελληνική Λύση και για δωροληψία Ν. Παππά

Στο αρχείο μπαίνουν δύο έρευνες που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές και αφορούν πολιτικά πρόσωπα.

Η πρώτη έρευνα ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες και αφορά το κόμμα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» του Κυριάκου Βελόπουλου. Μετά από καταγγελίες των πρώην βουλευτών του κόμματος Αντ.Μυλωνάκη και Αναστ.Αλεξοπούλου ότι μηνιαίως έδιναν στο ταμείο της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ» 500 ευρώ σε φακέλους χωρίς παραστατικά, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να γίνει έλεγχος. Ελέγχθηκαν τόσο ο Κυριάκος Βελόπουλος όσο και οι καταγγέλλοντες και δεν προέκυψε τίποτα το μεμπτό.

Η δεύτερη έρευνα αφορούσε τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά. Είχε ξεκινήσει μετά την διαβίβαση από την Βουλή του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016 και την πορεία των 3 εκατομμυρίων ευρώ που ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας έχει καταγγείλει ότι έλαβε από την οικογένεια Χούρι. Από τον έλεγχο της ανεξάρτητης αρχής δεν προέκυψαν στοιχεία δωροληψίας του κ. Παππά ούτε ξεπλύματος βρόμικου χρήματος από τους Χούρι.


Πηγή