Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αρχίζουν αύριο οι προγραμματικές δηλώσεις, ψήφος εμπιστοσύνης τη Δευτέρα το βράδυ

Αρχίζουν αύριο οι προγραμματικές δηλώσεις, ψήφος εμπιστοσύνης τη Δευτέρα το βράδυ

Η αντίστροφη μέτρηση για τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή έχει ήδη ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης που θα λήξουν το βράδυ της Δευτέρας με την ψήφο εμπιστοσύνης.

Η διαδικασία ανοίγει με την ομιλία του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των υπουργών οι οποίοι θα αναπτύξουν το συνολικό στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει πάντως να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα πριν ξεκινήσει το νομοθετικό έργο δίνοντας τις κατευθύνσεις για τις πρώτες προσλήψεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην οποία μετείχαν οι υπουργοί κ. Χρ. Σταϊκούρας, Μιχ. Χρυσοχοίδης, Β. Κικίλιας, Τ. Θεοδωρικάκος, Θ. Σκυλακάκης δόθηκαν από τον πρωθυπουργό οι εξής κατευθύνσεις:

  • Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότητα τις 2450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας.
  • Επιπλέον να δρομολογηθούν άμεσα – και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους – 1500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να κλείσει και την εκκρεμότητα με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ. Έτσι, σήμερα στις 9 το πρωί θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου το ΚΥΣΕΑ για τις αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης, σήμερα στις 10:30, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, κηρύσσοντας κι επίσημα την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου. Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να μακρηγορήσει και θ’ απευθύνει έναν τυπικό χαιρετισμό στους βουλευτές του, επισημαίνοντας κυρίως τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συνδράμουν στο κυβερνητικό έργο και να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την κυβέρνηση. Από την πρώτη συνεδρίαση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη θα εκλεγεί και ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Μία ακόμη σημαντική συνάντηση του κ. Μητσοτάκη θα είναι αυτή με τον ινδοκαναδό μεγαλοεπενδυτή, Πρεμ Γουάτσα, ο οποίος ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με μία μεγάλη επένδυση στη Eurobank και τοποθετήσεις και σε άλλες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες.

Ο πρωθυπουργός, τέλος, αναμένεται να συναντήσει τον νέο Επίτροπο της Ελλάδας στην Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά ο οποίος έχει μακρά θητεία στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποκλιμάκωση της κρίσης χρέους το 2015.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή