Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Πέτσας: Ας αφήσει τους παλληκαρισμούς ο Τσίπρας και ας απαντήσει για το παρακράτος

Ας αφήσει τους παλληκαρισμούς ο Τσίπρας και ας απαντήσει για το παρακράτος – Newsbeast

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην κάνει το χατήρι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να διευρύνει το κατηγορητήριο της προανακριτικής για την υπόθεση Novartis ώστε να συμπεριλάβει και τον ίδιο, έδειξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιμένοντας στην πολιτική διάσταση της υπόθεσης και ξεκαθαρίζοντας εμμέσως ότι δεν θα επιτρέψει η Νέα Δημοκρατία στην αξιωματική αντιπολίτευση να προβάλλει ισχυρισμους για νέο «βρώμικο 89».

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Ο κ.Πέτσας επανέλαβε ότι μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις της συνομιλίας Παππά- Μιωνή, εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών.

«Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, αλλά ζητά πολιτικές απαντήσεις από τον τότε πρωθυπουργό κ. Τσίπρα» πρόσθεσε.

«Το θέατρο του παραλόγου που έστησε με τον κ. Παππά στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν πείθει αλλά προκαλεί τους πολίτες», τόνισε και δήλωσε:

“«ε ό,τι αφορά την προτροπή του κ. Τσίπρα να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για να συμπεριλάβει και τον ίδιο, ας αφήσει στην άκρη τους παλληκαρισμούς. Η σιωπή του διευρύνει το «πολιτικό κατηγορητήριο» στις συνειδήσεις των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την κυβέρνηση να διευρύνει το  κατηγορητήριο της προανακριτικής για να τον συμπεριλάβει, εάν πιστεύει ότι την ευνοεί ένα νέο «βρώμικο 89» .

Κληθείς πάντως να σχολιάσει την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρίνει την υπόθεση με το ειδικό δικαστήριο σε βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989, ο κ.Πέτσας παρέπεμψε στις δηλώσεις του Νικου Φίλη στην ΚΕΑ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε πει ότι «το 1989 η Αριστερά υπήρξε δύναμη κάθαρσης και όχι συνενοχής», υπερασπιζόμενος τη συμμαχία του τότε Συνασπισμού με τη ΝΔ απέναντι στον τότε πρόεδρο και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς εάν πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω δημοσιεύματα της εφημερίδας Παραπολιτικά που εμπλέκουν και τον πρώην εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Καμμένο, ο κ.Πέτσας απάντησε ότι η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση θα συνεχίσει να επιμένει να τοποθετηθεί δημόσια ο κ.Τσίπρας στο πολιτικό ζήτημα και να απαντήσει εάν γνώριζε την υπόθεση και την εμπλοκή Παπαγγελόπουλου, που αναγνωρίζει όπως τόνισε ο κ.Παππάς στον ηχογραφημένο διάλογο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης ότι:

«Μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την υπόθεση Novartis, γίνεται προφανές ότι αναδεικνύονται δύο μείζονος σημασίας ζητήματα:

Πρώτον, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο, δεν προχώρησε στην τεκμηρίωση του και δεν έκανε τίποτα για την αποζημίωση του Δημοσίου. Αντίθετα, αναλώθηκε σε μια επαίσχυντη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών της αντιπάλων, χωρίς κανένα στοιχείο.

Δεύτερον, δικαιώνεται πλήρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που – από το 2018 μιλώντας στη Βουλή – υπογράμμιζε την ύπαρξη σκανδάλου και κατήγγελλε την τότε Κυβέρνηση ότι σκόπιμα στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση και αδρανεί ως προς το πραγματικό σκάνδαλο».

Και τόνισε ότι: «Σήμερα, μετά την εγκληματική αδράνεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση κινητοποιεί τον κρατικό μηχανισμό και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο τρόπο αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου».


Πηγή