Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ασπρόπυργος: Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών -Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μαίνεται η φωτιά στον Ασπρόπυργο, σε προαύλειο εργοστασίου με πλαστικά στη βιομηχανική ζώνη, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο. Επιτόπου επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Η φωτιά, που ξεκίνησε χθες Δευτέρα το βράδυ στον εξωτερικό χώρο εργοστασίου επί της οδού Αγίας Σοφίας, έχει μεγάλη ένταση καθώς καίγονται πλαστικά, ενώ οι καιρικές συνθήκες αλλά και τα εύφλεκτα υλικά δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική.

Νωρίτερα, στάλθηκε μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω της έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

Η πυρκαγιά καίει περίπου 5 στρέμματα με αποθηκευμένα πλαστικά και είδη υδραυλικών και έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Μέλημα της Πυροσβεστικής είναι και οι παρακείμενες επιχειρήσεις, καθώς η περιοχή είναι βιομηχανική και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της επέκτασης.

Εξάλλου, με απόφαση της Τροχαίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Σοφίας, από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ, στο ρεύμα προς Αττική οδό.

Δείτε βίντεο από την πύρινη κόλαση στον Ασπρόπυργο:

Φωτογραφίες από τη μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο:

Ενδεικτική της έκτασης που έχει η φωτιά στον Ασπρόπυργο είναι η φωτογραφία που ακολουθεί, με το σύννεφο καπνού να απλώνεται σε πολλά χιλιόμετρα.

Φωτογραφία: Facebook-Anestis Psomiadis
Φωτογραφία: Facebook-Anestis Psomiadis

Πηγή