Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αστυνομικός έκλεβε ρεύμα και νερό

Ρεύμα και νερό έκλεβε με παρεμβάσεις του στους μετρητές ένας 53χρονος αρχιφύλακας, που υπηρετεί στη Θεσαλονίκη. Παράλληλα, εντοπίστηκε να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες, ενώ και στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα.

Ειδικότερα, την Τρίτη ο 53χρονος αστυνομικός, κατά τη διάρκεια έλεγχου από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, κατελήφθη να οδηγεί το αυτοκίνητό του που έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ δεν διέθετε ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι την πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας και τις πινακίδες τις είχε παραδώσει προ επταετίας σε Δ.Ο.Υ.

Σε έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του, σε αποθήκη του και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν τέσσερα πιστόλια, μαχαίρι, σπρέι πιπεριού, δύο δακρυγόνα, 486 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, εννέα κούτες με τσιγάρα που δεν έφεραν την απαιτούμενη από τον νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας, μηχάνημα ανίχνευσης-εντοπισμού μετάλλων και συσκευές εντοπισμού, μέτρησης και ανίχνευσης ηλεκτρικού ρεύματος, πινακίδα κυκλοφορίας για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή από ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, δύο πινακίδες κυκλοφορίας που δεν έφεραν ανάγλυφη κρατική σφραγίδα, καθώς και αστυνομική ταυτότητα για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια.

Σε έλεγχο που έγινε με τη συνδρομή υπαλλήλων της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και της Ε.Υ.Α.Θ. στο σπίτι του 53χρονου, διαπιστώθηκε η κλοπή ρεύματος και νερού, καθώς είχε πραγματοποιήσει παράνομες παρεμβάσεις στους μετρητές υδροδότησης και ηλεκτροδότησης.

Με δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του, για πλαστογραφία, υπεξαίρεση στην Υπηρεσία, κλοπή ρεύματος και νερού, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας του τελωνειακού κώδικα, των αρχαιοτήτων και όπλων, ο αστυνομικός οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αρχιφύλακας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.


Πηγή