Πέμπτη , 2 Μάιος 2024

Αυγέρη: «Νομίζω ότι πρέπει να κρατήσουμε τις δηλώσεις Κασσελάκη για την κομματική πειθαρχία»… [βίντεο]

Ολοκληρώνοντας την εικόνα… μπάχαλου στον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το θέμα της κομματικής πειθαρχίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη επανήλθε…

Μιλώντας το βράδυ στο Action24, δήλωσε: «Νομίζω ότι πρέπει να κρατάμε τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως διατυπώθηκαν και χθες, έτσι όπως διατυπώθηκαν πολύ ξεκάθαρα και σήμερα και δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία απόκλιση και καμία παρερμηνεία -εκτός κι αν κάποιος θέλει να παρερμηνεύσει».

Πρόσθεσε δε ότι «η κομματική πειθαρχία του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με τις αξιακές αρχές», θυμίζοντας ότι όλοι οι βουλευτές του κόμματος έχουν βάλει την υπογραφή τους στην πρόταση νόμου που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση. Ωστόσο, επανέλαβε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ανέφερε πουθενά θέμα διαγραφών.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι το αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από χθες, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ευθέως ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του. Ωστόσο η Δώρα Αυγέρη, νωρίτερα, μιλώντας στο Mega, έσπευσε να υποστηρίξει ότι ο κ. Κασσελάκης δεν μίλησε για κομματική πειθαρχία.

«Άδικα προκλήθηκε θόρυβος, ενδεχομένως και μια παρανόηση. Ο πρόεδρος είπε για το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την κομματική του πειθαρχία σε κάτι που είναι εκφρασμένο ξεκάθαρα και πρακτικά […] Θέμα κομματικής πειθαρχίας τίθεται για την κυβέρνηση που φέρνει σχέδια νόμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, έφερε προτάσεις νόμου ομόφωνα υπογεγραμμένες από όλους ως αξιωματική αντιπολίτευση» είπε η κυρία Αυγέρη, για να προσθέσει: «Δεν θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν κάποιος δεν το ψηφίσει».

Στις δηλώσεις Αυγέρη αλλά και στις ενστάσεις του Παύλου Πολάκη, απάντησε ο ίδιος ο Στ. Κασσελάκης, ο οποίος με νέα του ανάρτηση επανέφερε εμμέσως το θέμα της κομματικής πειθαρχίας.

Όπως έγραψε, εάν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης «προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις».

Ωστόσο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα είπε (Action24) ότι δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία, παραπέμποντας στις δηλώσεις της Δώρας Αυγέρη, υποστηρίζοντας ότι ίσως έχει γίνει κάποια παρανόηση με τις δηλώσεις Κασσελάκη.

Μάλιστα, όταν ο Σεραφείμ Κοτρώτσος ρώτησε ποια δήλωση να λάβει υπ’ όψιν του, εκείνη της εκπροσώπου Τύπου ή του προέδρου του κόμματος, η κυρία Ακρίτα απάντησε: «Θα έλεγα της εκπροσώπου, που μίλησε ένα 24ωρο μετά».

Από την πλευρά του, ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, που δεν έχει κρύψει την υποστήριξή του στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του εμφανίστηκε λάβρος κατά της Δώρας Αυγέρη, γράφοντας:

«Ίσως είναι η πρώτη φορά που η εκπρόσωπος Τύπου ενός κόμματος εκθέτει τόσο πολύ τον Πρόεδρο ενός κόμματος. Είναι ασύλληπτο» έγραψε στην πλατφόρμα X ο Νίκος Μωραΐτης.


Πηγή