Τετάρτη , 1 Μάιος 2024

Αυστηρό μήνυμα Κοτζιά στην Άγκυρα

Αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα στέλνει, με συνέντευξή του στον «ALPHA», ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας πως «στην υπόθεση που υπήρξε γύρω από τα νησιά των Ιμίων έφτασε στην κόκκινη γραμμή και με κάποια έννοια την προσπέρασε». Διαμήνυσε μάλιστα πως δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που παρουσίασε ο ALPHA στο δελτίο ειδήσεων του.

Σε ό,τι αφορά τα Ίμια, ο κ. Κοτζιάς είπε για την Τουρκία: «Και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν ξέρουν και γεωγραφία. Δηλαδή, τα Ίμια είναι ασφαλώς Ελληνικά». Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε την Τουρκία νευρική, διότι «δεν πάει καλά στη Συρία, έχει το μέτωπο του Ιράκ ανοικτό, με την Αρμενία έχει κλειστά τα σύνορά της, με το Κυπριακό συμπεριφέρεται ως καουμπόι στα ανοικτά της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω της ΑΟΖ και από το γεγονός ότι έχουν βρεθεί, όπως φαίνεται, μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου».

Η συνέντευξη του υπουργού Νίκου Κοτζιά στον ALPHA και την εκπομπή Αυτοψία του δημοσιογράφου Αντώνη Σρόιτερ θα μεταδοθεί αργά το βράδυ.

localStorage.clear();


Πηγή