Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Αυστρία: Η στιγμή που ναυαγοσώστης κλωτσά και ρίχνει νεαρό από βατήρα ύψους 10 μ. -Φοβόταν να πηδήξει [βίντεο]

Έχετε ανέβει ποτέ σε βατήρα ύψους 10 μέτρων; Εάν ναι, τότε το πιθανότερο θα ήταν να τρομάξατε βλέποντας πόσο ψηλά είστε. Και ίσως να νιώσατε την ανάγκη να κατεβείτε ξανά από τις σκάλες. Πιθανότατα πάντως, δεν θα σας απείλησε κάποιος ναυαγοσώστης να πηδήξετε με το ζόρι.

Αυτό όμως συνέβη σε ένα κολυμβητήριο στην Αυστρία, όπου ένας νεαρός άνδρας ανέβηκε στον βατήρα ύψους 10 μέτρων αλλά φοβόταν να κάνει τη βουτιά.

Η στιγμή που ναυαγοσώστης ρίχνει από τον βατήρα νεαρό άνδρα

Δύο ναυαγοσώστες του ζήτησαν να κατέβει αλλά εκείνος δεν το έκανε με αποτέλεσμα ένας τρίτος ναυαγοσώστης να πάρει την κατάσταση στα χέρια του – με τη βία όμως. Τι έκανε; Ανέβηκε στην εξέδρα και έσπρωξε τον νεαρό άνδρα στην πισίνα με μια κλωτσιά.

Έρευνες για το περιστατικό – Απομακρύνθηκε ο ναυαγοσώστης

Σύμφωνα
με το αυστριακό δημοσίευμα OÖNachrichten,
οι εσωτερικές έρευνες συνεχίζονται
ακόμη στην εταιρεία, με τον εν λόγω
υπάλληλο να έχει απομακρυνθεί
μετά το περιστατικό. Μια δήλωση της
Steyrer Stadtbades – της αρχής που είναι υπεύθυνη
για το κολυμβητήριο όπου έλαβε χώρα το
περιστατικό – επιβεβαίωσε ότι ο
ναυαγοσώστης εργαζόταν για την εταιρεία
τους και όντως κλώτσησε έναν άνδρα από
την πλατφόρμα.

Ο νεαρός άνδρας φοβόταν να πηδήξει αλλά και να φύγει και επενέβη ο ναυαγοσώστης
Ο νεαρός άνδρας φοβόταν να πηδήξει αλλά και να φύγει και επενέβη ο ναυαγοσώστης

Δεν είναι σαφές πότε συνέβη το περιστατικό που φαίνεται στο βίντεο και το οποίο αναρτήθηκε στην Bild. Οι αρχές του τοπικού συμβουλίου ερευνούν επίσης το περιστατικό, καθώς προσπαθούν να επιλύσουν το ζήτημα, σύμφωνα με τους Today Times.

Σε δήλωσή τους οι υπεύθυνοι του κολυμβητηρίου ανέφεραν: «Το SBS θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε το Steyer Stadtbad να αποτελεί στο μέλλον ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον. Η δουλειά ενός ναυαγοσώστη είναι να διασφαλίζει την ασφγάλεια των πελατών. Ως εκ τούτου, είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι ο ναυαγοσώστης ενεπλάκη στην πτώση. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεκαθαρίσουμε τις συνθήκες».


Πηγή