Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Αυστριακά ΜΜΕ: Ο Ομπάμα τόνισε τους στενούς δεσμούς ΗΠΑ-Ελλάδας-ΕΕ

Στα δελτία ειδήσεων της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας τονίζεται πως «κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επαναβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τους στενούς δεσμούς των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα και με την Ευρώπη».

Τα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης επισημαίνουν τη διαβεβαίωση Ομπάμπα, ότι η χώρα του θα εξακολουθήσει και στο μέλλον να βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο επίκεντρο των συνομιλιών με τον Έλληνα πρωθυπουργό βρίσκεται η συζήτηση για το χρέος, η προσφυγική κρίση, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η κατάσταση στις αποσταθεροποιημένες ανατολικές περιοχές της Μεσογείου, αναφέρεται στα δελτία της Αυστριακής Ραδιοφωνίας.

Στις ειδήσεις σημειώνεται επίσης πως κατά τη συνάντησή του νωρίτερα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν πως μία ισχυρή, ενωμένη και ευημερούσα Ευρώπη είναι καλό όχι μόνον για την Ευρώπη, αλλά για τον κόσμο και για τις ΗΠΑ, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην νοτιανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

 


Πηγή