Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αυτομόλησαν από τη Ρωσία αξιωματικός της FSB και μισθοφόρος της «Wagner» -Ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη Γαλλία

Ένας αξιωματικός της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας και ένα μέλος της οργάνωσης μισθοφόρων «Wagner» ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη Γαλλία.

Αυτό μετέδωσαν ουκρανικά ΜΜΕ και το ρωσικό ανεξάρτητο Μέσο «The Insider», όπως έγραψε στο Twitter η Ιούλια Μέντελ, πρώην εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι δύο άνδρες που ζήτησαν άσυλο θα καταθέσουν για τη διερεύνηση των εγκλημάτων πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, και κάποια μέσα ενημέρωσης ετοιμάζουν υλικό με βάση τη μαρτυρία ενός εξ αυτών.

Ο Ρώσος ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Vladimir Osechkin, ιδρυτής της ιστοσελίδας «Gulagu.net» που δραστηριοποιείται ενάντια στη διαφθορά και τα βασανιστήρια, είπε ότι οι δύο άνδρες θα καταθέσουν για τη διαφθορά εντός της FSB και της Wagner.

Ο αξιωματικός της FSB, κατά τις ίδιες πηγές, έχει αρκετά σημαντικές εσωτερικές πληροφορίες σχετικά με έγγραφα που αφορούν τόσο την εισβολή στην Ουκρανία όσο και πρόσφατες εξελίξεις στο Τμήμα Αντικατασκοπείας και στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής του Gulagu.net είπε ότι τους τελευταίους μήνες έχουν καταφέρει κι άλλοι αξιωματούχοι να φύγουν από τη Ρωσία και να ζητήσουν άσυλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας Γεβγκένι Πριγκόζιν επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι ίδρυσε την οργάνωση Wagner, από την οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «μπορείς να φύγεις λόγω σύνταξης ή σε φέρετρο».


Πηγή