Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Αυτό το δύστυχο κοριτσάκι είναι «αλλεργικό στο καλοκαίρι»

Σε κάτι που μοιάζει να έχει βγει από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, έχει όμως πραγματικές και εξόχως ιδιαίτερες επιπτώσεις.

Τέτοιες που η οικογένεια αναγκάστηκε μάλιστα να ακυρώσει τις καλοκαιρινές της διακοπές στο εξωτερικό, καθώς η μικρή μπορεί να έχει μια μοιραία αλλεργική αντίδραση που να αποβεί θανάσιμη.

Αυτός είναι ο κόσμος για την τετράχρονη Carys Pickles, που έχει έναν μακρύ κατάλογο από αλλεργίες, λες και είπε κάποιος πως το καλοκαίρι δεν είναι γι’ αυτή. Είναι αλλεργική στην ηλιακή ακτινοβολία, στο χλώριο που χρησιμοποιείται στις πισίνες, στο χορτάρι, το γάλα και τα περισσότερα παγωτά εκεί έξω. Ούτε αντιηλιακό δεν μπορεί να βάλει για να προστατευτεί από τον ήλιο, καθώς το ευαίσθητο δέρμα της αντιδρά άσχημα ακόμα και σε αυτό.

Η 25χρονη μητέρα της, Sophie, λέει χαρακτηριστικά: «Το καλοκαίρι είναι υποτίθεται η πιο χαρούμενη περίοδος για τα παιδιά, αλλά για την Carys είναι μια από τις πιο επικίνδυνες περιόδους. Από τη στιγμή που γεννήθηκε, είναι αλλεργική σε πολλά πράγματα, αλλά τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση επιδεινώθηκε. Φοβόμαστε το καλοκαίρι γιατί πρέπει να παίρνουμε τόσες προφυλάξεις για να μην πονάει». Ακόμα και στο μπάρμπεκιου λέει πως πρέπει να είναι προσεκτικοί, μιας και η κέτσαπ της προκαλεί εξανθήματα.

Η μικρή μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο κάθε τόσο, καθώς μαθαίνουν συνεχώς για κάποια καινούρια αλλεργία της. Αλλεργικές αντιδράσεις έχει και στην αυξημένη θερμοκρασία, καθώς την κάνει να πρήζεται. «Πρέπει να την καλύπτουμε με ομπρέλες, να έχουμε έναν ανεμιστήρα πάνω της και να την κρατάμε απολύτως δροσερή όταν βγαίνει από το σπίτι, γιατί δεν θέλουμε να την ξαναπάμε στο νοσοκομείο».

Οι γονείς αναζητούν μια απάντηση γιατί το κοριτσάκι τους είναι μια «κινούμενη αλλεργία», όπως λέει ο πατέρας της, ο 30χρονος Liam, και γιατί τα πράγματα χειροτερεύουν διαρκώς…

localStorage.clear();


Πηγή