Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Αφγανές μαθήτριες πήραν άδεια εισόδου στις ΗΠΑ για διαγωνισμό ρομποτικής

Το πράσινο φως για να μπορέσουν τελικά να περάσουν σε αμερικανικό έδαφος για να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό ρομποτικής έλαβε ομάδα κοριτσιών από το Αφγανιστάν, στα οποία είχε αρχικά απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα.

Όλα άρχισαν όταν δεν χορηγήθηκε στα έξι κορίτσια από το Αφγανιστάν βίζα εισόδου στη χώρα. Η είσοδος απαγορεύτηκε και σε πολλούς ακόμα μαθητές και φοιτητές από κυρίως μουσουλμανικές χώρες, βάσει του διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ που απαγορεύει σε πολίτες ορισμένων χωρών την είσοδο στις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αρχές απέρριψαν δύο φορές το αίτημα των κοριτσιών για είσοδο στις ΗΠΑ, αλλά οι δημόσιες επικρίσεις έκαναν την κυβέρνηση Τραμπ να αλλάξει στάση. Πολλοί επικριτές τόνιζαν πως η απόρριψη αυτή δίνει το λάθος μήνυμα στο Αφγανιστάν, όπου παραμένουν αμερικανικά στρατεύματα.

Έτσι ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας να δει τι μπορούσε να γίνει και στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας επέτρεψε στα κορίτσια από το Αφγανιστάν την είσοδο, με ειδικό καθεστώς. Η διάρκεια της παραμονής τους εγκρίθηκε να είναι 10ήμερη.

localStorage.clear();


Πηγή