Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Αχελώος: Βουλγαρική εταιρία επισκευάζει το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Ελλάδας

Η Βουλγαρική εταιρία CERB επισκευάζει το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Ελλάδας, στον Αχελώο.

Συγκεκριμένα, η εταιρία Bulgarian Central Energy Repair Base Group (CERB) πραγματοποίησε επισκευές μείζονος σημασίας στο μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Ελλάδας, στο Φράγμα Κρεμαστών, σύμφωνα με ανακοίνωση της CERB, όπως μεταδίδει σε τηλεγράφημά του το βουλγαρικό πρακτορείο ΒΤΑ. Το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο βρίσκεται μέσα στο Συγκρότημα Αχελώου, σε ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα της Ευρώπης.

Η CERB έχει ξαναεπισκευάσει το εργοστάσιο στον Αχελώο

Αναθέτουσα αρχή είναι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ), που έχει μερίδιο αγοράς 99,7% και τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια σε 7,4 εκατομμύρια καταναλωτές. Η CERB προχώρησε στον εκσυγχρονισμό μιας γεννήτριας υδρογόνου και αντικατέστησε το σύστημα διέγερσής της. Λόγω της επισκευής αυτής, η ισχύς του εργοστασίου αυξήθηκε κατά 10%, ανακοίνωσε η εταιρία.

Είναι η τέταρτη επισκευή στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό των Κρεμαστών που πραγματοποιείται από βουλγαρική εταιρία ενέργειας. Η CERB είναι η μεγαλύτερη βουλγαρική εταιρία για τη διάγνωση, την επισκευή και τη συντήρηση ηλεκτρικών μηχανημάτων και εξοπλισμού, που ιδρύθηκε πριν από 74 χρόνια.


Πηγή