Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αχιλλέας Γραβάνης για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Επρεπε να γίνει εδώ και καιρό | ΕΛΛΑΔΑ

Για τη μετάλλαξη Όμικρον και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 μίλησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης.

«Δεν πρέπει να θορυβούμαστε πρόωρα καθώς δεν έχουμε ακόμα τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε» δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γραβάνης, αναφορικά με την παγκόσμια ανησυχία που έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Όμικρον.

Όπως εξήγησε, μέχρι στιγμής κανένα στέλεχος δεν κατάφερε να ξεφύγει από την ασπίδα που προσφέρουν τα εμβόλια και θα αποτελέσει εξαιρετικά μεγάλη έκπληξη, όπως είπε να μην μας προστατεύει καθόλου το εμβόλιο.

«Έχουμε αποσπασματικές πληροφορίες για το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον: Δεν ξέρουμε πόσο πιο λοιμογόνο είναι, αν και πόσο διαφεύγει από τα εμβόλια και πόσο σοβαρή είναι η λοίμωξη εφόσον μολύνει τον οργανισμό.Είχαμε την ίδια συζήτηση και για τα στελέχη Δέλτα, Γάμα, Μ, και Έψιλον».

Όπως τόνισε, το πρόβλημα που έχουμε αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία πανδημεί μέσα στην κοινότητα και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.

Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους άνω των 60 είπε: «Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Πάντα όταν έχουμε να κάνουμε με μια συμπεριφορά που δεν αφορά μόνο εμάς αλλά και τους άλλους, εκεί η πολιτεία παρεμβαίνει με μια δημοκρατική απόφαση επιβάλλοντας κάποιο πρόστιμο. Όπως όταν κάποιος οδηγεί μεθυσμένος».


Πηγή