Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Βάπτισμα πυρός με προϋπολογισμό στην ανανεωμένη ΝΔ

Το βάπτισμα του πυρός για την ανανεωμένη ΝΔ μετά τον «ανασχηματισμό» της περασμένης εβδομάδας αναμένεται να πάρουν τα γαλάζια στελέχη, με το Μοσχάτο να έχει επικεντρωμένο το βλέμμα του τόσο στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση όσο και στο προσφυγικό που απειλεί να φύγει πλήρως εκτός ελέγχου.

Η πρώτη «μάχη» για το γαλάζιο στρατόπεδο θα είναι στο πεδίο του προϋπολογισμού, ο οποίος κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το φρεσκάρισμα και τις ασκήσεις ισορροπιών με τον ανασχηματισμό, είναι ο καθένας από τους σκιώδεις υπουργούς του να εντείνει το πρέσινγκ στον τομέα ενασχόλησής του. Σε αυτό το πλαίσιο ήδη μέσα στο Σαββατοκύριακο στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα για την επικοινωνιακή αντεπίθεση που επιχειρεί η ΝΔ.

Στη Νέα Δημοκρατία διαβλέπουν κινήσεις τακτικής από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να μπορέσει να “πλασάρει” αναίμακτα μία νέα επερχόμενη συνθηκολόγηση τόσο στο εσωτερικό κοινοβουλευτικό ακροατήριό της όσο και στην ίδια την κοινωνία.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη κλιμακώνουν τη ρητορική περί ενός νέου τέταρτου Μνημονίου που βρίσκεται προ των πυλών, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και το υπόβαθρο για την επιμονή στο αίτημα για πρόωρες εκλογές. Δεν είναι τυχαία η αναφορά του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΪ τόνισε πως η κυβέρνηση καταρρέει και προσπαθεί να παραμείνει γατζωμένη στην εξουσία.

Παράλληλα, άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά που επέδειξε και ο αρμόδιος για το Μεταναστευτικό, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος μετέβη στη Χίο που «βράζει» τις τελευταίες ημέρες με επαναλαμβανόμενα κρούσματα επεισοδίων.


Πηγή