Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Βέλγιο: Ταραχές με αφορμή τον θάνατο 19χρονου σε τροχαίο με περιπολικό

Η βελγική αστυνομία συνέλαβε 43 ανθρώπους που συμμετείχαν σε ταραχές, με αφορμή τον θάνατο ενός νεαρού, το σκούτερ του οποίου συγκρούστηκε με περιπολικό ενώ τον καταδίωκε άλλο αστυνομικό όχημα.

Την Παρασκευή, μια περίπολος της αστυνομίας προσπάθησε να σταματήσει για έλεγχο έναν 19χρονο που οδηγούσε το σκούτερ του στην περιοχή της Άντερλεχτ. Ενώ οι αστυνομικοί καταδίωκαν το δίκυκλο, ο νεαρός συγκρούστηκε με ένα άλλο περιπολικό και σκοτώθηκε επί τόπου.

Ύστερα από κάποια πρώτα επεισόδια, χθες το βράδυ, αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σήμερα για να διαλύσουν μια διαδήλωση νέων, που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, ανταποκρινόμενοι σε καλέσματα μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Δύο αστυνομικοί και επτά διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά στα επεισόδια, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Άντερλεχτ, τον Φαμπρίς Κουμπ.

«Η κατάσταση είναι σαφώς υπό έλεγχο» αλλά η αστυνομία παραμένει σε εγρήγορση γιατί αναμένει «νέες ταραχές σήμερα», είπε.

Ο δήμαρχος, ο οποίος συναντήθηκε με την οικογένεια του 19χρονου θύματος, εκτίμησε ότι ο θάνατος του νεαρού δεν ήταν παρά «ένα πρόσχημα για τους ταραξίες» σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα επί τέσσερις εβδομάδες λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.


Πηγή