Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Βίντεο από την απόπειρα κατά του Μαδούρο

Μυστηριώδης οργάνωση ανταρτών που φέρεται να αποτελείται από πολίτες και στρατιωτικούς ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Σε ανακοίνωσή της στο Twitter η οργάνωση «Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα» έγραψε ότι πέταξε «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό C-4 (…) Οι ελεύθεροι σκοπευτές της Εθνοφρουράς κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στον στόχο τους».

«Σήμερα επιχείρησαν να με δολοφονήσουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Κολομβίας Μανουέλ Σάντος ότι βρίσκεται πίσω από την «επίθεση» που διαπράχθηκε με drones που έφεραν εκρηκτικά σε μια στρατιωτική παρέλαση της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς.

Ο επικεφαλής του κράτους τόνισε ότι οι «χρηματοδότες» αυτής της επίθεσης βρίσκονται στις ΗΠΑ και ζήτησε τη βοήθεια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Χωρίς κάποια εμφανή σημάδια τραυματισμού, ο Μαδούρο τόνισε ότι «όλα δείχνουν» μια ακροδεξιά συνωμοσία και μια αρχική έρευνα δείχνει ότι αυτή προήλθε από τη γειτονική Κολομβία. Αρκετοί από τους δράστες έχουν συλληφθεί, είπε, χωρίς να επεκταθεί.

Είπε ότι μια ιπτάμενη συσκευή εξερράγη μπροστά κατά τη διάρκεια της ομιλίας. Ήταν μια «μεγάλη έκρηξη» είπε. Πρόσθεσε πως αρχικά νόμιζε ότι υπήρξε μια δυσλειτουργία στην στρατιωτική εκδήλωση, αλλά τότε άκουσε και μια δεύτερη έκρηξη.

Σημειώνεται ότι στη σύλληψη έξι «τρομοκρατών» προχώρησαν οι αρχές της Βενεζουέλας, με την κατηγορία ότι επεδίωξαν να στοχοθετήσουν τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

«Μέχρι στιγμής έχουμε συλλάβει έξι τρομοκράτες και πληρωμένους δολοφόνους, οχήματα κατασχέθηκαν: έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, όπου ανακαλύφθηκαν αδιάσειστα στοιχεία» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ.

«Οι εκτελεστές και αυτοί που σχεδίασαν (την επίθεση) εντός και εκτός της χώρας έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί, δεν αποκλείονται άλλες συλλήψεις εντός των επόμενων ωρών» πρόσθεσε ο Ρεβερόλ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση δύο μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, το καθένα από τα οποία έφερε ένα κιλό C4, ισχυρό στρατιωτικό εκρηκτικό, ικανό να «προκαλέσει ζημιά σε μια ακτίνα περίπου 50 μέτρων», σύμφωνα πάντα με τις αρχές της Βενεζουέλας.

 

localStorage.clear();


Πηγή