Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Βίντεο: Η στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου στη Σιβηρία

Ένα νέο βίντεο δείχνει τη στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου στην Σιβηρία.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε συντριβή ρωσικού ελικοπτέρου στην περιοχή Αλτάι της νότιας Σιβηρίας, ανακοίνωσε την σήμερα το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της περιοχής.

Το ελικόπτερο Mi-8 προσέγγιζε την προσγείωση κοντά στο χωριό Τγιουνγκούρ, όχι μακριά από τα σύνορα με το Καζακστάν, όταν προσέκρουσε σε ηλεκτρικά καλώδια, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών του Αλτάι.

Το βίντεο που κάνει τον γύρω του διαδικτύου δείχνει τη στιγμή που το ελικότπερο πέφτει πάνω στα ηλεκτρικά καλώδια, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης του να χάσει τον έλεγχο και το ελικόπτερο να συντριβεί.

Η στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου

Τουλάχιστον 6 νεκροί από την συντριβή

Έξι από τους 13 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν, πρόσθεσε.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών της Ρωσίας (Rosaviatsia) δήλωσε αργότερα ότι στο ελικόπτερο επέβαιναν 13 επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος.

Ένας περιφερειακός αξιωματούχος αμφισβήτησε τους αριθμούς τραυματισμών του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων του Αλτάι, λέγοντας στο Interfax ότι είδαν 10 επιζώντα θύματα «να κείτονται δίπλα στο ελικόπτερο» με σημαντικά εγκαύματα.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι έξι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στο περιστατικό βρίσκονταν μέσα στο ελικόπτερο.

Ο αξιωματούχος δήλωσε στο Interfax ότι το ελικόπτερο «καταστράφηκε ολοσχερώς», μεταδίδουν οι Moscow Times.

Το Mi-8 άνηκε στην εταιρεία μεταφοράς εμπορευμάτων Altay Avia, με έδρα τη Μόσχα, σύμφωνα με τη Rosaviatsia.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας,δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για παραβιάσεις της ασφάλειας των αερομεταφορών.

Στη Ρωσία έχουν σημειωθεί αρκετές θανατηφόρες αεροπορικές καταστροφές τα τελευταία χρόνια λόγω της κακής συντήρησης και των χαλαρών προτύπων ασφαλείας, επισημαίνεται.


Πηγή