Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Βαρβιτσιώτης: Για την κατάσταση στα νησιά υπεύθυνος είναι ο Μουζάλας

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα, εξαπέλυσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Σάμο και επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού.

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, σε δήλωσή του έκανε λόγο για συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας που δεν περιποιούν τιμή για τη χώρα και δεν ανταποκρίνονται στον πακτωλό των χρημάτων που έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είπε, για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

«Για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η Σάμος, φέρει την αποκλειστική ευθύνη ο κ. Μουζάλας, ο οποίος δεν έχει υλοποιήσει καμία από τις δεσμεύσεις του προς τον σαμιακό λαό και δεν έχει προχωρήσει στην αξιοποίηση των 700.000.000 ευρώ που έχει στη διάθεσή του, τα οποία, ακόμα και τώρα, λιμνάζουν. Αν συνεχίσουμε έτσι, δυστυχώς θα διχαστεί και η τοπική κοινωνία. Αλλά – πάνω από όλα – θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας των πολύ κακών συνθηκών υγιεινής και φιλοξενίας» τόνισε απευθύνοντας έκκληση να προχωρήσουν, επιτέλους, τα μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

«Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Ειδάλλως η αντοχή, τόσο του σαμιακού λαού, όσο και των πληθυσμών των υπολοίπων νησιών, θα “φθάσουν” όρια που δεν θα θέλαμε να δούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

localStorage.clear();


Πηγή