Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Βαρβιτσιώτης: Δεν βλέπω κοντά εκλογές παρά το ότι θα το ευχόμουν

«Διαφωνώ με τον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί το προσφυγικό η κυβέρνηση έως σήμερα. Έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και προσθέτει ότι «έχουν εγκλωβιστεί περίπου 70 χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας και δεν έχουμε καταφέρει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς της απονομής ασύλου και δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή όλων των κέντρων φιλοξενίας και κράτησης».

«Δυστυχώς ακόμη δεν έχουν φτιαχτεί τα κλειστά κέντρα κράτησης τα οποία είχαν συναποφασιστεί στη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών, εδώ και περίπου ένα χρόνο, και η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει αυτή τη δέσμευσή της» σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ.

Για το ζήτημα του χρέους εκτιμά ότι «δεν είμαστε κοντά σε μία ρύθμισή του έως το Δεκέμβριο», υποστηρίζει ότι το χρέος «δεν είναι το βασικό πρόβλημα της οικονομίας μας», ενώ για το ενδεχόμενο να υπάρξει εθνική ομάδα διαπραγμάτευση για τη ρύθμισή του δηλώνει ότι «είμαστε πολύ μακριά από κάτι τέτοιο».

«Δεν βλέπω κοντά εκλογές παρά το ότι θα το ευχόμουν» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και προσθέτει «δεν βλέπω σήμερα το κυβερνητικό σχήμα ή την κυβερνητική πλειοψηφία μέσα στη βουλή να κινδυνεύει».


Πηγή