Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Βαρουφάκης στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΜέΡΑ25: Το κόμμα αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για την ολιγαρχία

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης άνοιξε χθες Κυριακή τις εργασίες της 15ης Συνεδρίασης του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε αναφερόμενος στην πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και καλώντας τα μέλη της ΚΕ, τα μέλη του κόμματος, τις οργανώσεις και τα στελέχη του ΜέΡΑ25 σε εγρήγορση και ετοιμότητα.

«Το αφήγημα του φθηνού δανεισμού για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των τροϊκανικών δανείων, που όλο και θα αυξάνονται, καταρρέει. Ο κ. Μητσοτάκης ήλπιζε ότι θα υπάρξει μια συνεχιζόμενη χαλάρωση στα ελλείμματα, όμως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, δια μέσου της επιλογής του chief economist του Υπουργείου του, σηματοδότησε ένα μεγάλο «Όχι» σε αυτό», υπογράμμισε ο Γ. Βαρουφάκης, εκτιμώντας ότι «δεν θα υπάρξουν ούτε καν πράσινες εξαιρέσεις πια, για τον υπολογισμό των ελλειμμάτων».

«Την ίδια στιγμή Στουρνάρας και ΔΝΤ στην ίδια κατεύθυνση μιλούν για την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Εμείς είμαστε και θα παραμείνουμε σε εγρήγορση απέναντι σε όλο αυτό, έχοντας καθημερινή παρουσία και πρόγραμμα δράσεων, ενώ την ίδια στιγμή ετοιμαζόμαστε και για το Συνέδριο μας το Μάιο. Είμαστε παρόντες πιο πολύ από ποτέ, αυτό πρέπει να το κλιμακώσουμε ακόμα περισσότερο κι ακόμα κι αν γίνουν εκλογές το Μάιο, εμείς θα είμαστε έτοιμοι», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «το ΜέΡΑ25 αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για το σύστημα και ιδίως για την ολιγαρχία».

«Τώρα που το 5ο μνημόνιο είναι εδώ, εμείς δυναμώνουμε τον αγώνα μας, θέτουμε συγκεκριμένα ζητήματα και ερωτήματα προς όφελος της κοινωνίας και δεν διστάζουμε να ονοματίσουμε τα ολιγαρχικά συμφέροντα που εξαθλιώνουν τους πολλούς. Για όλους αυτούς τους λόγους θέλουν να εξαφανίσουν το ΜέΡΑ25, καθώς είμαστε το μεγαλύτερο αγκάθι στα πλευρά της ολιγαρχίας, ωστόσο δεν θα τους κάνουμε την χάρη», ανέφερε μεταξύ άλλων, εισαγωγικά ο Γιάνης Βαρουφάκης και στη συνέχεια ο Κώστας Ντάσκας, μέλος της ΠΓ, προχώρησε στην εισήγηση από την πλευρά της Πολιτικής Γραμματείας για να ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Τη συζήτηση για την αποτίμηση της πολιτικής συγκυρίας έκλεισε ο συντονιστής της ΚΕ του κόμματος Κώστας Μπιτσάνης αναφέροντας πως «το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό κόμμα που έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την πανδημία, την ακρίβεια, τους αγρότες και την κατοικία, το πρόβλημα των ενοικίων και το ζήτημα της κοινωνικής στέγης». «Μιλάμε στην καθημερινότητα των πολιτών με πράγματα συγκεκριμένα και πρέπει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε αυτή μας την προσπάθεια», κατέληξε.

Δείτε το tweet του Γιάνη Βαρουφάκη:


Πηγή