Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Βαρουφάκης: «Τιμούμε το Πολυτεχνείο γιατί τιμούμε το μέλλον της νεολαίας μας»

«Τιμούμε το Πολυτεχνείο γιατί τιμούμε το μέλλον της νεολαίας μας», δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, από το Πολυτεχνείο.

«Όταν οι ελεύθεροι πολιορκημένοι του Πολυτεχνείου έγραφαν εδώ από έξω στην πύλη “έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ” πού να φαντάζονταν ότι σχεδόν μισό αιώνα μετά το ΝΑΤΟ θα προωθούσε ένα μακελειό στην Ουκρανία μαζί με τον Πούτιν, η Ελλάδα μας, η Αλεξανδρούπολή μας θα ήταν άλλο ένα “πεδίο βολής φθηνό στο οποίο ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι”, ένα ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων του αμερικανικού στρατού, το σύνθημα “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” θα ήταν τόσο επίκαιρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολυτεχνείο: Με δυσκολία η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας, ποιοι δρόμοι και σταθμοί του μετρό κλείνουν

Πολυτεχνείο: Το σπάνιο έγχρωμο βίντεο με την εξέγερση

«Το ψωμί σήμερα έγινε και πάλι ζητούμενο»

«Το Ψωμί στη δεκαετία του ’90, του 2000, σκεφθήκαμε ότι τουλάχιστον αυτό είχε κατακτηθεί, σήμερα λόγω της αισχροκέρδειας των σουπερμαρκετάδων, της ολιγαρχίας έγινε πάλι ζητούμενο. Η Παιδεία λόγω της Κεραμέως και του υπαρκτού Μητσοτακισμού απομακρύνεται καθημερινά από τη μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας και βεβαίως η Ελευθερία το μόνιμο, το πιο σημαντικό ζητούμενο συρρικνώνεται, η Ελλάδα εντοιχίζεται μέσα στην χρεοδουλοπαροικία της οποίας τα τείχη υψώνονται καθημερινά», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή