Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Βασιλειάδης: Στην τελική ευθεία για να βγούμε από την μνημονιακή καταχνιά

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να βγει η χώρα από την μνημονιακή καταχνιά. Μετά από πολύ μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, μετά από μάχες που έδωσε αυτή εδώ η κυβέρνηση, φαίνεται πως για πρώτη φορά υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ. Για πρώτη φορά βάσιμα, ο ελληνικός λαός μπορεί να ελπίζει και μπορεί να πιστεύει ότι έρχεται η ώρα που θα ξαναπάρει τις τύχες του στα χέρια του». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα από την Καρδίτσα ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στο νομό Καρδίτσας.

«Τον Σεπτέμβριο του 2018, η Ελλάδα χωρίς πιστοληπτικές γραμμές, χωρίς περαιτέρω εξαρτήσεις, θα μπορεί ξανά να σταθεί στα πόδια της. Θα μπορεί ξανά με αξιοπρέπεια να ατενίσει το μέλλον, με αξιοπρέπεια να χαράξει μια νέα οικονομική πολιτική, με επίκεντρο τον άνθρωπο, με επίκεντρο τον πολίτη». ανέφερε.

Ακόμα ο κ. Βασιλειάδης έκανε λόγο για καινούργιες δομές μέσα στην κρίση, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει «μακριά από εμάς φαντασιώσεις και αφηγήματα», διευκρινίζοντας πως « γνωρίζουμε τις δυσκολίες, γνωρίζουμε το τι περνά ο ελληνικός λαός».

Μιλώντας για τον αθλητισμό, ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε πως σε αυτό το πλαίσιο και σε αυτές τις πολιτικές παραδοχές κινείται και η πολιτική μας για τον αθλητισμό, προσθέτοντας:

«Προφανώς οι οικονομικές δυσκολίες της χώρας και τα σφιχτά οικονομικά επηρεάζουν και τον τρόπο που λειτουργούμε, και υλοποιούμε την πολιτική μας στον αθλητισμό. Παρόλα αυτά, διευκρίνισε, με σεβασμό μέχρι και στο τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου, χωρίς πολλά όπλα στην φαρέτρα μας αλλά με συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες, και θέληση για δουλειά, κάνουμε τις μεγαλύτερες δυνατές αθλητικές παρεμβάσεις ώστε να διασφαλίσουμε στους; Έλληνες πολίτες ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις».

Την ίδια στιγμή, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι δίνουμε την μεγάλη μάχη των θεσμικών αλλαγών στον ελληνικό αθλητισμό, διευκρινίζοντας

«Η σύγκρουση που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια στο χώρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για να υπάρξουν κανόνες και διαφάνεια, μολονότι ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα δείχνει ότι μπορούμε να αποδώσουμε καρπούς. Δείχνουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να ελαχιστοποιήσουμε τις σκιές γύρω από τον επαγγελματικό αθλητισμό».

localStorage.clear();


Πηγή