Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Βγήκε από το κώμα ο 7χρονος που τραυματίστηκε στο Τορίνο

Συνολικά 1527 άνθρωποι τραυματίστηκαν (άλλοι πιο σοβαρά, άλλοι λιγότερο) από τον πανικό που δημιουργήθηκε στην πλατεία Σαν Κάρλο στο Τορίνο το βράδυ του Σαββάτου (03/06), όταν ένας ήχος που πολλοί υπέθεσαν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, έκανε το πλήθος των περίπου 40.000 ανθρώπων να αντιδράσει με ανεξέλεγκτο τρόπο.

Οι οπαδοί της Γιουβέντους είχαν μαζευτεί στην κεντρική πλατεία της πόλης του Πιεμόντε, για να παρακολουθήσουν σε γιγαντοοθόνες την αναμέτρηση της αγαπημένης τους ομάδας με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην προσπάθειά της να κατακτήσει τον τίτλο του Champions League. Ωστόσο, μια κροτίδα έσκασε στον χώρο και αμέσως μετά υποχώρησε κιγκλίδωμα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί που είτε ποδοπατήθηκαν, είτε τρύπησαν τα πόδια τους από τα σπασμένα μπουκάλια μπίρας.

Σε ανακοίνωση του επικεφαλής κατήγορου για την υπόθεση, που προσπαθούν να διαλευκάνουν οι ιταλικές Αρχές, Αρμάντο Σπατάρο, αναφέρεται ότι έχει ασκηθεί δίωξη κατά αγνώστου/αγνώστων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά πως ακόμη δεν έχει βρεθεί κάποιος «ένοχος».

Κανείς δεν έχει συλληφθεί για το περιστατικό, παρά τις ανακρίσεις που έγιναν σε αρκετά άτομα, στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας. Ακόμη και ένας έφηβος, που κρατούσε σακίδιο και τα βίντεο που τράβηξαν παρευρισκόμενοι τον «έδειξαν» ως βασικό ύποπτο για τον χαμό, αφέθηκε ελεύθερος.

Όσον αφορά το 7χρονο παιδί, που είχε τραυματιστεί πιο σοβαρά απ’ όλους, πλέον βγήκε και από το κώμα, με την κατάσταση της υγείας του να βελτιώνεται σταθερά, όπως αναφέρουν οι θεράποντες ιατροί.

localStorage.clear();


Πηγή