Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Βενιζέλος για Παπαδήμο: Επίθεση όχι συμβολική αλλά αιματηρή, δολοφονική

Η επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου είναι όχι συμβολική αλλά αιματηρή, δολοφονική επίθεση κατά του πρωθυπουργού μιας κυβέρνησης υψηλής εθνικής υπευθυνότητας που αγωνίστηκε να προστατεύσει την Πατρίδα από την απόλυτη καταστροφή, δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος για την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό.

Για τη διαπραγμάτευση και τις προσδοκίες για διευθέτηση του χρέους στο Eurogroup του Μαΐου αναφέρει πως «πρόκειται για ένα στρατηγικό διαπραγματευτικό σφάλμα που εγκλωβίζει τη χώρα. Πρώτα έπρεπε να διαμορφωθεί το νέο σχήμα για το χρέος ώστε να δούμε ποιες παραμετρικές αλλαγές είναι αναγκαίες και μετά να συμφωνήσουμε στα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν ως στόχο ένα πολύ υψηλό επίπεδο πρωτογενούς πλεονάσματος για πολλά χρόνια» και τονίζει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενδίδει προκαταβολικά σε όλα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως είναι πρακτικά αδύνατον να εξαντλήσει την τετραετία αλλά «θα επιδιώξει να φθάσει μέχρι το τέλος του προγράμματος, διότι μετά θα είναι πια επί θύραις η εφαρμογή των σκληρών μέτρων που θέλει να τα κληροδοτήσει ως βάρος στην επόμενη κυβέρνηση».

«Προφανώς όχι. Τα σενάρια αυτά είναι ένα μίγμα πονηρίας και αφέλειας» ήταν η απάντησή του στα δημοσιεύματα περί ενδεχόμενης συμμετοχής του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και πρόσθεσε: «Είναι κολακευτική η συνεχής ενασχόληση με το πρόσωπο μου, αυτό όμως προδίδει μια κάποια ανησυχία κάποιων. Ας το προσέξουν αυτό».

localStorage.clear();


Πηγή