Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Βουλή: Κόντρα Γεραπετρίτη-Γιαννακοπούλου για τροπολογία στο νομοσχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Κόντρα μεταξύ του Γιώργου Γεραπετρίτη και της Νάντιας Γιαννακοπούλου ξέσπασε στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ο υπουργός Επικρατείας, υποστηρίζοντας στη Βουλή τη σχετική διάταξη τροπολογίας που κατατέθηκε στο σχετικό σχέδιο νόμου, σημείωσε ότι παρέχεται η δυνατότητα ανάθεσης αρμοδιοτήτων που προβλέπονται για τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού σε υφυπουργό ή υπουργό Επικρατείας, καθιστώντας πλέον δυνατή και τη μεταφορά της υπηρεσιακής μονάδας διοικητικής υποστήριξης της Προεδρίας της Κυβέρνησης, όπως ήδη υφίσταται για το ιδιαίτερο γραφείο και την επιστημονική υποστήριξη του πρωθυπουργού.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε παρέμβασή της, δήλωσε πως «η τροπολογία αυτή δείχνει τον πανικό τής κυβέρνησης, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και την απόπειρα παγίδευσής του από το σύστημα Pretador».

Η κυρία Γιαννακοπούλου ανέφερε πως «με την τροπολογία αυτή, ο υπουργός σήμερα σβήνει τον ίδιο τον νόμο 4622/2019, όπου δεν επέτρεπε “στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού να υπαχθεί σε οποιονδήποτε άλλον, πλην τον ίδιο τον πρωθυπουργό”» και αναρωτήθηκε «μήπως το κάνετε αυτό ώστε να μπορεί διοικητικά όλη η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού να υπαχθεί στον κ. Μπρατάκο, ο οποίος αντικατέστησε τον κ. Δημητριάδη και έχει κωλύματα για να διοριστεί στη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού;».

Οι διατάξεις αυτές, είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «ξηλώνουν το επιτελικό σας κράτος, που καταρρέει διαρκώς, αλλά η προχειρότητα αυτή είναι σε όλο της το μεγαλείο και οι διατάξεις αυτές μοιάζουν λες και ο κ. Μητσοτάκης είναι καπετάνιος σε μια ψαρόβαρκα που μπάζει νερά, έχει πλημμυρίσει και προσπαθεί να βουλώσει τις τρύπες με όποιον τρόπο μπορεί».

Ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως «έχω την αίσθηση ότι πήρατε τον λόγο μόνο γιατί κάτι έπρεπε να πείτε», επισημαίνοντας ότι με το άρθρο 3 του Ν. 4622/2019, του υφιστάμενου νόμου, επιτρέπεται να μεταφέρονται αρμοδιότητες του ιδιαίτερου γραφείου και της επιστημονικής υποστήριξης του πρωθυπουργού και το μόνο που προστίθεται είναι η δυνατότητα να μεταφέρεται και η μονάδα διοικητικής υποστήριξης σε μια ανώτερη βαθμίδα.

Ο υπουργός υπενθύμισε πως «η επιλογή των υπουργών και υφυπουργών κατά το Σύνταγμα ανήκει στον πρωθυπουργό», λέγοντας πως «άλλο εάν εσείς θέλετε να γίνεται δημόσια διαβούλευση και για τους υπουργούς και υφυπουργούς».


Πηγή