Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Βουλή: Πέρασε με ψήφους της ΝΔ το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας -Καταψήφισε η αντιπολίτευση

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Επί της Αρχής και στο σύνολο του νομοσχεδίου «υπέρ» ψήφισε η ΝΔ ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.

Το νομοσχέδιο υπό τον τίτλο για τις «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις» εγκρίθηκε συνεπώς, καθώς και οι δύο υπουργικές τροπολογίες.

Άγρια κόντρα Αγαπηδάκη-Πολάκη: «Μετά το πολάκειο ύφος, έχουμε και την πολάκεια επιστήμη» -«Κάνατε το τρολ υπουργό»

Χρυσοχοΐδης: Νέες διοικήσεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας ως το τέλος του έτους -Καμία ανοχή σε άθλιες συνθήκες

Η τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που αφορά την προμήθεια και διάθεση μονοκλωνικών αντισωμάτων και την παράταση ισχύος των συμβάσεων μίσθωσης έργου για την κάλυψή των αναγκών του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ψηφίσθηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Την καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη, ενώ με το «παρών» τοποθετήθηκαν ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας.

Στην υπουργική τροπολογία που αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος ναυπήγησης του Ταχέως Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) υπ. Αρ. 7 (ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ) και για την κάλυψη επισκευαστικών αναγκών των λοιπών ΤΠΚ τ. ΡΟΥΣΣΕΝ του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και της διάταξης σχετικά με τους συντελεστές του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, θετικά ψήφισαν ΝΔ , ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση. Την καταψήφισε η Νίκη ενώ με το «παρών» τοποθετήθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας.


Πηγή