Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Βουλγαρία: Νεκρός συνοριοφύλακας από πυρά στα σύνορα με την Τουρκία

Νέκρος έπεσε Βούλγαρος αστυνομικός έπειτα από επεισόδιο με πυροβολισμούς στα σύνορα με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας, ο αστυνομικός πυροβολήθηκε, όταν ένας άγνωστος άνδρας, το βράδυ της Δευτέρας (7/11) περίπου στις 20:35, πυροβόλησε κατά του συνοριοφύλακα και ενός στρατιώτη που περιπολούσαν τα σύνορα στην περιοχή Γκόλιαμ Ντερβέντ.

Ο 30χρονος αστυνομικός σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ και ο στρατιώτης κατάφερε να διαφύγει τον κίνδυνο.

«Παράνομοι μετανάστες οι δράστες»

Σχολιάζοντας το αιματηρό περιστατικό στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας, ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ιβάν Ντεμερτζίεφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους το πρωί της Τρίτης ότι οι δράστες ήταν παράνομοι μετανάστες, τονίζοντας: «Θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε οποιονδήποτε, ο οποίος απειλεί τη ζωή ή την ευημερία των αστυνομικών μας στα σύνορα».

Το πρωί της Τρίτης (8/11) αναμένεται να φθάσει στο σημείο και ο υπουργός Εσωτερικών, Ιβάν Ντεμερτζίεφ.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα BTA και novinite.com, αμέσως, μετά τη φονική επίθεση, στην περιοχή στάλθηκαν αμέσως πρόσθετες περιπολίες, αλλά δεν εντοπίστηκαν παράνομοι μετανάστες σε κοντινή απόσταση.

Στο έδαφος της Τουρκίας βρισκόταν ο δράστης

Το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε στο BNR ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις τουρκικές συνοριακές αρχές για την υπόθεση στο κέντρο επαφής δίπλα στο «Kapitan Andreevo», καθώς θεωρείται ότι ο δράστης βρισκόταν στο έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το novinite.com, τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται πολλοί μετανάστες στο Γκόλιαμ Ντερβέντ, η ροή έχει αυξηθεί, γι’ αυτό και οι ομάδες περιπολίας στην περιοχή έχουν ενισχυθεί, εξήγησε ο δήμαρχος του χωριού.

Κατά τα άλλα, η κατάσταση στο παραμεθόριο χωριό Γκόλιαμ Ντερβέντ είναι σχετικά ήρεμη, με την αστυνομική παρουσία και την κίνηση των αυτοκινήτων της «Συνοριακής Αστυνομίας» να αυξάνονται μετά το περιστατικό.


Πηγή