Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Βούλτεψη: Το θέμα της αιγιαλίτιδας τέθηκε με επιπόλαιο και παράδοξο τρόπο

Η Δικαιοσύνη διαχρονικά κάνει τη δουλειά της και επιτελεί το καθήκον της, δεν χρειάζεται ούτε να την προτρέπουμε, ούτε να την αποτρέπουμε, ούτε να τη σχολιάζουμε, υπογράμμισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM, η αναπληρώτρια τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών, Σοφία Βούλτεψη, ερωτηθείσα σχετικά με την προφυλάκιση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.

«Δεν πρέπει να γίνονται ούτε σχολιασμοί, ούτε προτροπές ούτε τίποτε, διότι έτσι κλονίζεται η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «δεν μας μένει άλλο καταφύγιο, το μόνο που έχουμε είναι η Δικαιοσύνη».

Για τις δηλώσεις του επικεφαλής του EMS, Κλάους Ρέγκλινγκ, βάσει των οποίων υπάρχουν θετικά δεδομένα για τη μη περικοπή των συντάξεων, η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να μην εφαρμόσει αυτά τα οποία η ίδια έχει ψηφίσει». Επίσης, χαρακτήρισε «τρικ» το προσχέδιο του προϋπολογισμού σημειώνοντας πως «το προσχέδιο γράφει ότι θα περικοπούν οι συντάξεις και από κάτω υπάρχει μια δήλωση πρόθεσης της κυβέρνησης ότι δεν θέλει και δεν προτίθεται να τις περικόψει (…). Δεν μπορεί η κυβέρνηση να έχει υπογράψει κάτι το τόσο επαχθές και τώρα να παριστάνει ότι δίνει μάχη για να αποτρέψει αυτό το οποίο η ίδια υπέγραψε και αυτό το οποίο έγινε αποδεκτό από τις Βρυξέλλες ήταν καταρχήν το κόψιμο των συντάξεων».

Αναφερόμενη στο θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης, η κ. Βούλτεψη επισήμανε πως «ο κ. Κοτζιάς μπήκε στο υπουργείο των Εξωτερικών ως ταύρος εν υαλοπωλείο και βγήκε ως μαινόμενος ταύρος», συμπληρώνοντας πως το θέμα τέθηκε με επιπόλαιο – όπως είπε- και παράδοξο τρόπο σε μια τελετή παράδοσης – παραλαβής.

«Για ποιο λόγο ετέθη το θέμα την ώρα της αποχώρησης του υπουργού; Τι ήθελε να πει ο κ. Κοτζιάς, ότι αυτός θα διευθύνει και ποδηγετεί το υπουργείο από το παρασκήνιο; Γιατί το έθεσε αυτό το θέμα εκείνη την ώρα; Και αφού το έθεσε, δεν το έθεσε γενικά, είπε ότι έχει έτοιμα Προεδρικά Διατάγματα και ξαφνικά, χθες, ο κ. Τσίπρας ως υπουργός Εξωτερικών το παίρνει πίσω αυτό, ενώ ξέρουμε πόσο κακό κάνει στα εθνικά μας δίκαια αυτή η ατσούμπαλη συμπεριφορά και λέει ότι θα φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή. Γιατί; Για να πανηγυρίζουν οι Τούρκοι, όπως κάνουν σήμερα, και να λένε ότι υπαναχωρεί η Ελλάδα; Για να ξαναθέσουν το casus belli, το οποίο είναι κάτι το εντελώς παράνομο για το Διεθνές Δίκαιο; Γιατί;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, δε, ότι η αιγιαλίτιδα ζώνη είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση «για να τη συζητούμε μ’ αυτόν τον τρόπο, η Τουρκία έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε άλλες περιοχές και απαγορεύει κάτι τέτοιο να το κάνει η Ελλάδα σε όλη της την επικράτεια. Όταν έρχεται κάποιος πρώην υπουργός Εξωτερικών – παραδίδει (ο κ. Κοτζιάς) -, πώς μπορεί να το κάνει αυτό την ώρα που παραδίδει; Όταν έρχεται και λέει θα το κάνω στη μισή Ελλάδα, σαν να δέχεται ότι υπάρχει ειδικό καθεστώς στο Αιγαίο, διότι η Τουρκία αυτό επιχειρεί όλα αυτά τα χρόνια, να ‘γκριζάρει’ το μισό Αιγαίο».

Κληθείσα, εξάλλου, να σχολιάσει το retweet που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτηση που παρομοιάζει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Αδόλφο Χίτλερ, ως σχόλιο σε προηγούμενες αναρτήσεις περί ατακτοποίητου γραφείου του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δεν έχει δει την ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη, λέγοντας «δεν έχω twitter, δεν ασχολούμαι μ’ αυτά».

localStorage.clear();


Πηγή