Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Βούτσης: Δεν είμαστε από την ίδια μήτρα με τους ΑΝΕΛ

Κυβερνητικές ευθύνες ως προς το μείζον θέμα της λαθρεμπορίας του πετρελαίου εντοπίζει ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης στη συνέντευξη που ακολουθεί, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση το έθετε με μεγάλη έμφαση.

«Είναι μια προφανής καθυστέρηση η οποία βαρύνει πλέον και εμάς και δεν βαρύνει μόνο τις προγενέστερες καταστάσεις που είχαν θεμελιώσει αυτό το καθεστώς» δηλώνει.

Οσον αφορά την αναδίπλωση των ΑΝΕΛ σε κρίσιμα για την κοινοβουλευτική συνοχή της πλειοψηφίας νομοσχέδια, όπως η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, θεωρεί ότι δεν είναι αποτέλεσμα συμψηφισμού για τη στήριξη που παρείχε ο Αλ. Τσίπρας στον Π. Καμμένο, αλλά στοιχείο «μετάβασης και ωρίμανσης» του κόμματος του υπουργού Αμυνας, για τον οποίο ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευθεί μέχρι τέλους μαζί του.

Για τις σχέσεις με τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Ν. Βούτσης εκτιμά ότι «μέχρι τέλους της κοινοβουλευτικής περιόδου θα είναι αρραγής η κυβερνητική πλειοψηφία», παρά το γεγονός ότι τα δύο κόμματα δεν προέρχονται από την ίδια μήτρα, δεν έχουν την ίδια διαδρομή. Για το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. ειδικότερα, υποστηρίζει ότι «εξελίσσεται σε μια πορεία σύγκλισης και εναρμόνισης με απόψεις κεντρώες -κεντροδεξιές».

Στο ερώτημα τέλος, μήπως είναι η ώρα για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βουλής επαναλαμβάνει την άποψή του ότι «τα πράγματα θα είναι πιο ώριμα για ανασχηματισμό αφού κλείσει η τρίτη αξιολόγηση».

localStorage.clear();


Πηγή