Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Βούτσης: «Η κυβέρνηση δεν κάνει διάλογο στα ζητήματα που τίθενται, δεν είναι διαφανής»

Το μεγάλο σκάνδαλο των voucher, η αδιαφανής ενίσχυση των ΜΜΕ, τα γραμμάτια που εξοφλούνται προς «ημετέρους» αλλά και η απαξίωση του κόσμου της εργασίας είναι ένα δείγμα από όσα μας επιφυλάσσει το μέλλον της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας που σχεδιάζει η Κυβέρνηση της ΝΔ επεσήμανε ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη, σήμερα Σάββατο 25 Απριλίου, στο MEGA.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο MEGA», ο τ. Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η απάντηση στις «μαύρες μέρες» που προοιωνίζεται η παρούσα κρίση, βρίσκεται στη συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία με προοδευτικές λύσεις.

«Δεν αλλάζει τόσο εύκολα ο λύκος την προβιά του» υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης κατηγορώντας την Κυβέρνηση της ΝΔ για προσπάθεια στενής κομματικής «κεφαλαιοποίησης» της υπεύθυνης και στο όνομα της κοινωνίας, στάσης που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα της κρίσης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιδείξει παντελή έλλειψη διάθεσης για διαφάνεια, διάλογο και συνεργασία τόνισε ο Νίκος Βούτσης και κατέληξε αναφέροντας ότι η κεφαλαιοποίηση της συναίνεσης ουσιαστικά υπονομεύει τη Δημοκρατία.

Σε ότι αφορά το μεγάλο κάδρο της διαχείρισης της κρίσης σε επίπεδο Ε.Ε. ο τ. Πρόεδρος της Βουλής τόνισε την ανάγκη μιας μεγάλης, ουσιαστικής αναδιανομής στο χρέος, μέσω των ευρωομολόγων, ώστε η οικονομία της ΕΕ να παρουσιάσει στοιχεία σύγκλισης και ανάπτυξης.

Τέλος απέναντι στην απειλή της εξάπλωσης ακροδεξιών και ρατσιστικών δυνάμεων στη γηραιά ήπειρο ο Νίκος Βούτσης πρόταξε την ασπίδα που πρέπει να δημιουργηθεί από ένα ενισχυμένο προοδευτικό μέτωπο συμμαχιών και κυβερνήσεων.


Πηγή