Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Βρετανία: Ιρακινός επιτέθηκε με μαχαίρι σε φοιτητή για να απελαθεί [βίντεο]

Ένας μετανάστης στη Βρετανία επιτέθηκε με μαχαίρι σε φοιτητή για να απελαθεί.

Η συγκλονιστική στιγμή, την οποία κατέγραψε κάμερα, της επίθεσης ενός Ιρακινού μετανάστη σε έναν τυχαίο φοιτητή στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει τροφοδοτήσει την πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα, γύρω από τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, o 28χρονος Ιρακινός επιχείρησε να μαχαιρώσει τον φοιτητή επειδή ήθελε να απελαθεί από τη Βρετανία, αφού έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο με ένα μικρό σκάφος.

Ο νεαρός από τη Βρετανία τραυματίστηκε σοβαρά, καθώς υπέστη διάτρηση πνεύμονα, από τον Ιρακινό ο οποίος του επιτέθηκε με ένα κουζινομάχαιρο καθώς περπατούσε σε ένα καταπράσινο πάρκο επιστρέφοντας από το γυμναστήριο.

Τα τρομακτικά πλάνα δείχνουν τον 28χρονο να βγάζει τη λεπίδα από το μπουφάν του πριν ορμήσει στον 18χρονο. Ο νεαρός ευτυχώς κατάφερε να ξεφύγει αλλά λιποθύμησε πριν μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Η σοκαριστική στιγμή της επίθεσης

Ο Ιρακινός, ο οποίος ήρθε παράτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνελήφθη επί τόπου και είπε στην αστυνομία ότι επιτέθηκε στο θύμα του για να τον στείλουν πίσω στο Ιράκ.

Ήρθε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρώπη. Και μάλιστα είχε ήδη εκτίσει ποινή φυλάκισης 12 εβδομάδων στο Ηνωμένο Βασίλειο για επίθεση με ρατσιστικό κίνητρο, προτού πραγματοποιήσει την επίθεση στον φοιτητή.

Προβληματίζει το μεταναστευτικό στην Βρετανία

Η μητέρα του θύματος δήλωσε ότι ο Ιρακινός «είχε ήδη καταδικαστεί για ξυλοδαρμό και άλλα αδικήματα και ήταν στη φυλακή».

«Κανείς δεν μας έχει δώσει καμία απάντηση στο γιατί ήταν σε θέση να το κάνει αυτό, παρόλο που ήταν γνωστό ότι ήταν επικίνδυνο άτομο».

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε: «Οι αλλοδαποί υπήκοοι παραβάτες που κάνουν κατάχρηση της φιλοξενίας μας διαπράττοντας εγκλήματα θα αντιμετωπίσουν την πλήρη ισχύ του νόμου, συμπεριλαμβανομένης της απέλασης το συντομότερο δυνατό για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις».


Πηγή