Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Βρετανός υπ. Ασφαλείας: Ανησυχούμε, ο ρωσικός στρατός αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη και τον κόσμο

«Ο ρωσικός στρατός είναι μια αδίστακτη δύναμη εισβολής που αποτελεί κίνδυνο άμεσα για την Ουκρανία, αλλά και για την ευρύτερη Ευρώπη και τον κόσμο».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείουστο Sky News.

εξέφρασε μάλιστα την έντονη ανησυχία του «Πόσο ανήσυχος είμαι; Όλοι μας ανησυχούμε απελπιστικά».

Ο ρωσικός στρατός είναι μια αδίστακτη δύναμη εισβολής

«Πρόκειται για μια αδίστακτη δύναμη εισβολής. Όταν πρόκειται για τακτικές και στρατιωτική στρατηγική, δεν πρόκειται να κάνω δεύτερες σκέψεις για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και για το τι μπορεί να σκέφτεται, τι μπορεί να έχει στο μυαλό του. Αλλά γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια αδίστακτη δύναμη, μια εξαιρετικά επικίνδυνη (δύναμη) προφανώς άμεσα αυτή τη στιγμή για την Ουκρανία, αλλά στην πραγματικότητα επικίνδυνη για την ευρύτερη Ευρώπη και τον κόσμο».

«Η γενναιότητα, η επιμονή της Ουκρανίας, Θεέ μου, έχουμε όλοι μείνει έκπληκτοι και είναι τόσο σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους υποστηρίξουμε σε αυτό που κάνουν και να διασφαλίσουμε – και εδώ έρχονται οι κυρώσεις, που θα περάσουν τη Δευτέρα από το Κοινοβούλιο».

«Είναι ο λόγος για τον οποίο όλα αυτά τα πράγματα είναι τόσο σημαντικά, για τον οποίο πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε το καθεστώς να πληγεί».

Μικρή η πρόοδος του ρωσικού στρατού για την κατάληψη της πρωτεύουσας της Ουκρανίας

«Το κύριο σώμα της μεγάλης οχηματαπομπής που προελαύνει προς το Κίεβο παραμένει περισσότερα από 30 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης καθώς καθυστερεί λόγω της σταθερής ουκρανικής αντίστασης, μηχανικής βλάβης και κυκλοφοριακής συμφόρησης», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε επικαιροποιημένη αναφορά των υπηρεσιών πληροφοριών.


Πηγή