Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Βρούτσης: Ευχόμαστε να μην επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του ΔΝΤ

Ένα πραγματικό στοιχείο, που αποτυπώνει τη δυναμική της οικονομίας και τις προοπτικές της είναι η έκθεση του ΔΝΤ και εμείς ευχόμαστε να μην επιβεβαιωθεί, γιατί αν βγουν αληθινές οι προβλέψεις, θα είναι πολύ οδυνηρό για όλους του Έλληνες, δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Έχουμε μία σταδιακή διολίσθηση της χώρας μας σε ό,τι έχει ψηφίσει και έχει θέσει ως στόχους και την ίδια στιγμή άλλες χώρες, που συγκρίνονται με εμάς στον Νότο, πηγαίνουν πολύ καλύτερα. Βγαίνει η έκθεση του ΔΝΤ και περιγράφει τα θέματα της χώρας μας ως την αρνητική έκπληξη» ανέφερε ο κ. Βρούτσης, εκτιμώντας ότι «σε έναν μήνα από τώρα, επειδή ξεκινά και η διαπραγμάτευση για γ’ αξιολόγηση, όλα αυτά θα αποτυπωθούν εν μέρει και στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στη Βουλή».

«Υπάρχει, όμως, ένα στοιχείο που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε: Τα στοιχεία του περσινού προϋπολογισμού, τα οποία είχε ψηφίσει η κυβέρνηση θριαμβολογώντας, όλα έχουν αναθεωρηθεί προς τα κάτω. Από τα στοιχεία για την ανεργία μέχρι και την ανάπτυξη. Πέρυσι η συζήτηση έγινε για ανάπτυξη 2,8% και έτσι ψηφίστηκε στον προϋπολογισμό και σήμερα συζητάμε οροφή το 1,8%, ήδη έχει αναθεωρηθεί» εξήγησε.

Ο κ. Βρούτσης καταλόγισε στο υπουργείο Εργασίας ότι «συνεχίζει για τρίτο συνεχόμενο μήνα να χρεώνει άδικα και λανθασμένα και με εισφορές που δεν τους αναλογούν, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τους αγρότες», διευκρινίζοντας ότι ενώ θα έπρεπε από την 1η Ιουλίου (σ.σ. σύμφωνα με το αρθ. 39 του Ν.4387/2016) να έχει ξεκινήσει η διαδικασία του συμψηφισμού των εισφορών και η σύνδεσή τους με το εισόδημα, αποστέλλονται νέα σημειώματα των ασφαλιστικών εισφορών για τον μήνα Σεπτέμβριο, με βάση τα εισοδήματα του 2015 και όχι με βάση τα εισοδήματα του 2016.

«Η κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη με τον δικό της νόμο-μόρφωμα, τον νόμο Κατρούγκαλου από 1ης Ιουλίου να αρχίσει τους συμψηφισμούς για τις εισφορές που αφορούν τις υποχρεώσεις 1,4 εκατ. ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων, αγροτών. Τι κάνει; Συνεχίζει να εισπράττει και να ζητάει εισφορές και να βγαίνουν χρεωστικά ασφαλιστικά σημειώματα με βάση τα εισοδήματα του 2015, ενώ έχουν υποβληθεί πλέον όλες οι δηλώσεις του 2016» εξήγησε ο τομεάρχης της ΝΔ. «Φτωχοποιούνται οι εργαζόμενοι και η φτωχοποίηση οδηγεί σε μοιραία αλλά ανεπιθύμητη εισφοροδιαφυγή που με τη σειρά της φέρνει τη φοροδιαφυγή και ζούμε πλέον σε μία κατάσταση που όλοι οι δείκτες ακολουθούν ένα σπιράλ καθόδου» επισήμανε.

localStorage.clear();


Πηγή