Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Βόζεμπεργκ: Η κυβέρνηση έκανε κινήσεις που προκάλεσαν τους δανειστές χωρίς λόγο

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε θέματα οικονομίας μίλησε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ,καθώς και για τις αντιδράσεις των δανειστών.

«Η κυβέρνηση έκανε κινήσεις που προκάλεσαν τους δανειστές χωρίς λόγο», τόνισε η Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Το να κάνεις μονομερείς ενέργειες, όταν έχεις υπογράψει πως για οποιαδήποτε ενέργεια αυτού του είδους (να δοθεί δηλαδή το πλεόνασμα) θα έπρεπε να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη, (αυτό) έφερε αντίδραση», σημείωσε η κ. Βόζεμπεργκ.

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «διγλωσσία της κυβέρνησης» στο εξωτερικό και το εσωτερικό και εξέφρασε φόβους για την προοπτική υπογραφής ενός τέταρτου μνημονίου, καταλογίζοντας -μεταξύ άλλων- στην κυβέρνηση έλλειψη αξιοπιστίας. «Το 4ο μνημόνιο θα έρθει, αν έρθει […] διότι δεν έχουν προχωρήσει οι μεταρρυθμίσεις, δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι», σχολίασε η κ. Βόζεμπεργκ.

«Οι δανειστές έχουν το πάνω χέρι», τόνισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως θα «πρέπει να είμαστε συνεπείς».

Επισήμανε πως στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε συμμάχους «αλλά οι σύμμαχοί μας δεν είναι η πλειονότητα και δεν είναι τόσο ισχυροί ώστε να κάμψουν τις αντιστάσεις πια των κρατών-μελών», ενώ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σχολίασε: «Νομίζω ότι […] αν στη δεύτερη σκέψη της κυβέρνησης υπάρχει το σχέδιο ρήξης (με τους θεσμούς), οι εκλογές θα είναι αναπόφευκτες».

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, σχολίασε πως «μπορεί να έχει πολιτικές διαστάσεις ευρωπαϊκής υφής -και παγκόσμιας- αλλά ουσιαστικά πλήττει τη χώρα μας λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης», ενώ έκανε λόγο για ασυνέπειες τόσο από την πλευρά της Τουρκίας όσο και από την πλευρά της Ευρώπης που «θα έπρεπε να βρίσκει μια κυβέρνηση στη χώρα μας που να έχει ένα σαφές σχέδιο πρώτο κι ένα σαφές σχέδιο δεύτερο». Αντίθετα, όπως είπε, «όλα γίνονται πρόχειρα, αποσπασματικά και χωρίς υποδομές».


Πηγή