Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Γαλλία: Απορρίφθηκαν οι προτάσεις μομφής -Περνά το συνταξιοδοτικό του Μακρόν

Η γαλλική κυβέρνηση επιβίωσε από τις προτάσεις μομφής, καθώς δεν πέρασαν από τις ψηφοφορίες της Εθνοσυνέλευσης και έτσι πέρασε η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Εμανουέλ Μακρόν, που έχει προκαλέσει αναβρασμό στη Γαλλία.

Αρχικά, η πρόταση που κατέθεσε η ομάδα Liot δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 287 ψήφους που απαιτούνταν, λαμβάνοντας 278 ψήφους υπέρ. Συνολικά 19 Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής, δήλωσε ο βουλευτής Alexandre Vincendet.

Η δεύτερη πρόταση μομφής από το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λε Πεν έλαβε λιγότερη υποστήριξη από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων, με μόλις 94 ψήφους.

Μιλώντας πριν από τις ψηφοφορίες, ο κεντρώος βουλευτής Σαρλ ντε Κουρσόν, ένας από τους συντάκτες της πρότασης δυσπιστίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μακρόν για έλλειψη «θάρρους» κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών συζητήσεων.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Μακρόν, Ορόρ Μπερζέ, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ενεργεί ενάντια στο κοινό καλό

Οι προτάσεις δυσπιστίας κατατέθηκαν αφότου ο Εμανουέλ Μακρόν παρέκαμψε την Εθνοσυνέλευση για να περάσει τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που αυξάνει το όριο ηλικίας από τα 64 στα 62 έτη.


Πηγή