Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Γαλλία: Είσοδος στη χώρα με PCR 24 ωρών για τους ταξιδιώτες από Ηνωμένο Βασίλειο | ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία θα ενισχύσει τους ελέγχους στους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από τη Βρετανία, έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον στο Η.Ε.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, τα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα από το γραφείο του πρωθυπουργού, θα περιλαμβάνουν τη μείωση της ισχύος των τεστ PCR σε 24 από 48 ώρες για τους ταξιδιώτες που φθάνουν από τη Βρετανία.

«Θα εφαρμόσουμε ένα σύστημα δραστικών ελέγχων, πιο αυστηρό από αυτό που είχαμε» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ, στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, λέγοντας πως το γραφείο του πρωθυπουργού θα εκδώσει δήλωση για τα νέα μέτρα τις επόμενες ώρες.

Είπε πως οι ταξιδιώτες που έρχονται στη Γαλλία θα χρειάζονται αρνητικό PCR τεστ 24 ωρών, θα επιβληθεί ολική καραντίνα κατά την επιστροφή στη Γαλλία και πως τα τουριστικά ταξίδια θα περιοριστούν. «Θα μειώσουμε την εγκυρότητα του τεστ από 48 στις 24 ώρες» είπε ο Ατάλ. «Θα περιορίσουμε τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο. Θα μπορούν να εισέρχονται μόνο Γάλλοι υπήκοοι και κάτοικοι της Γαλλίας με τις οικογένειές τους. Ο τουρισμός και τα επαγγελματικά ταξίδια για άτομα που δεν έχουν γαλλική ή ευρωπαϊκή υπηκοότητα ή είναι κάτοικοι της ΕΕ θα είναι περιορισμένα. Όσοι εισέρχονται, θα πρέπει να εγγράφονται σε μία εφαρμογή και θα πρέπει να απομονώνονται σε ένα μέρος της επιλογής τους για 7 ημέρες – ελεγχόμενοι από τις δυνάμεις ασφαλείας – αλλά αυτό μπορεί να μειωθεί στις 48 ώρες εάν έχουν αρνητικό τεστ στη Γαλλία».

Τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη δείχνουν ότι ο αριθμός των μολύνσεων από την COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε στο ανώτατο ημερήσιο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του 2020 με περισσότερα από 78.000 κρούσματα να έχουν καταγραφεί.


Πηγή