Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Γαλλία: To «κομβόι της ελευθερίας» μπήκε στο Παρίσι -Χρήση δακρυγόνων από τις Αρχές

Μπήκε τελικά στο Παρίσι το «Κομβόι της Ελευθερίας» το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, λίγο αφότου το γαλλικό «Κομβόι της Ελευθερίας» κατά των περιορισμών της Covid-19 κατάφερε να εισέλθει στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οχήματα με διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν από τα σημεία ελέγχου της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού εμποδίζοντας την κυκλοφορία περιμετρικά της Αψίδας του Θριάμβου.

Το «κομβόι της ελευθερίας» στο Παρίσι
Το «κομβόι της ελευθερίας» στο Παρίσι / AP Photo/Adrienne Surprenant

Με έμπνευση από τις διαδηλώσει του «Κομβόι της Ελευθερίας» στον Καναδά, οι οδηγοί στη Γαλλία κρατούσαν σημαίες της χώρας τους και κόρναραν αψηφώντας τις εντολές της αστυνομίας να μην μπουν στην πόλη.

Η αστυνομία είπε στους διαδηλωτές να προχωρήσουν, καθώς ορισμένοι από τους επιβαίνοντες σκαρφάλωσαν στα οχήματά τους στη μέση του κυκλικού κόμβου στην αρχή της λεωφόρου Σανζ Ελιζέ.

Νωρίτερα, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι σταμάτησε 500 οχήματα που προσπαθούσαν να πάνε στο Παρίσι και σχεδόν 300 κλήσεις επιδόθηκαν σε οδηγούς έως το μεσημέρι τοπική ώρα.

Ξεχωριστά, η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε 5 διαδηλωτές στο νότιο Παρίσι για κατοχή σφεντόνων, σφυριών, μαχαιριών και αντιασφυξιογόνων μασκών.


Πηγή