Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Γεννηματά: Το θύμα της πόλωσης είναι ο ελληνικός λαός

Το Κίνημα Αλλαγής έχει αυτόνομη πορεία και δεν θα γίνει συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και δήλωσε αισιόδοξη γιατί και τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι αισιόδοξα.

«Έχω δώσει τον λόγο μου στους 212.000 πολίτες που ήρθαν και ψήφισαν και με τη ψήφο τους ίδρυσαν το Κίνημα Αλλαγής. Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι το άθροισμα των κομμάτων που το αποτελούν, ούτε αποτέλεσε μια συνεργασία των επικεφαλής. Είναι Κίνημα γιατί δημιουργήθηκε από τη βάση, από την Παράταξη», είπε και τόνισε ότι «πρέπει να δυναμώσουμε για να επιβάλλουμε την εθνική συνεννόηση γύρω από μια εθνική γραμμή. Δεν έχουμε κανέναν λόγο και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουμε συμπλήρωμα είτε του ενός, είτε του άλλου. Ο ρόλος μας έχει αξία αν είναι αυτόνομος και αυτοδύναμος».

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστήριξε ότι η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει αρχίσει και πως θα προσπαθήσει δύσκολα να βρει την καλύτερη στιγμή για να πάει σε εκλογές.

«Το ερώτημα είναι: Πώς η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της μετά από αυτή τη συμφωνία και τι την περιμένει. Γιατί καθαρή έξοδος δεν υπάρχει. Υπάρχουν περικοπές σε συντάξεις, σε αφορολόγητο, υπάρχει σκληρότατη επιτροπεία για πολλά χρόνια, υπάρχουν στόχοι για πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που στραγγαλίζουν την ανάπτυξη και βεβαίως η ρύθμιση για το χρέος που «πέτυχαν» είναι πραγματικά αναιμική και διατηρεί την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον», επεσήμανε η κ. Γεννηματά επιμένοντας στη γραμμή της εθνικής συνεννόησης την επομένη των εκλογών.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ειδικότερα ότι έχει γίνει το αγαπημένο παιδί της κ. Μέρκελ. «Από εκεί που έλεγε «go back κ. Μέρκελ», σήμερα έγινε Μερκελιστής ο κ. Τσίπρας. Αυτή είναι μια τεράστια διαφορά. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντιστάθηκαν, διαπραγματεύτηκαν. Πάρα πολλά από αυτά στα οποία είπε «ναι» ο κ. Τσίπρας τα τελευταία χρόνια ήταν πράγματα που διεκδικούσαν οι δανειστές και στα οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν φέρει αντιρρήσεις και δεν τα είχαν περάσει», υποστήριξε.

Κατηγόρησε τόσο τον Α. Τσίπρα όσο και τον Κ. Μητσοτάκη πως επιδιώκουν τη πόλωση κι όχι να συμφωνηθεί εθνική γραμμή ώστε η χώρα να βγει από τη κρίση. Τόνισε μάλιστα ότι: «Έχουμε ζήσει μια σκληρή πόλωση όλα αυτά τα χρόνια με την αρχή των μνημονίων, στις πλατείες των αγανακτισμένων όπου βρέθηκαν εκεί μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η ΧΑ. Τότε στόχος της πόλωσης και του διχασμού ήταν η δική μας Παράταξη. Το θύμα της πόλωσης είναι η χώρα, ο ελληνικός λαός. Σε όλες τις άλλες χώρες που αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα και μνημόνια, υπήρξε σχέδιο εθνικό και συνεννόηση για να υλοποιηθεί. Ήρθε η ώρα να το πράξουμε και εμείς. Αυτή τη σημαία σηκώνει το Κίνημα Αλλαγής» . Πρόσθεσε η κ. Γεννηματά ότι το Κίνημα Αλλαγής θα διεκδικήσει να υπάρξει ευρύτερη δυνατή συνεννόηση. Θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε – και έχουμε τη δύναμη να πετύχουμε – τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ακόμη απηύθυνε έκκληση να μην υπάρξει πρόσκληση από το ΝΑΤΟ στα Σκόπια τώρα. «Να υπάρξει απόφαση ότι θα κληθούν ολοκληρώνοντας τη διαδικασία που έχουν αναλάβει να ολοκληρώσουν. Η χώρα μας δεν πρέπει να δώσει τώρα όλα της τα ατού, χωρίς να είμαστε σίγουροι αν η άλλη πλευρά θα καταφέρει να ολοκληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά προσθέτοντας υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση της συμφωνίας.

localStorage.clear();


Πηγή