Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Γεννηματά: H κυβέρνηση συνεχίζει τον κατήφορο στα θέματα Παιδείας

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις πρωτοβουλίες στην Παιδεία εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Με την ολοκλήρωση σύσκεψης με στελέχη του Κινήματος Αλλαγής από τον χώρο της εκπαίδευσης, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει τον κατήφορο στα θέματα της Παιδείας». Την κατηγόρησε για «ρεβανσισμό, προχειρότητα, πελατειακές σχέσεις» και ακόμη για «παλινδρομήσεις» στη διαδικασία εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, «ρουσφέτια», και «απαξίωση» των δομών ειδικής αγωγής που έχουν φέρει σε «αδιέξοδο» την εκπαίδευση.

«Τώρα η κυβέρνηση καταργεί και τον θεσμό του σχολικού συμβούλου. Έναν από τους πιο δημοκρατικούς εκπαιδευτικούς θεσμούς, που η καθιέρωσή του από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου δικαίωσε τους αγώνες του κλάδου των εκπαιδευτικών. Η κατάργησή του δημιουργεί νέα γραφειοκρατία για νέα ρουσφέτια», τόνισε η κ. Γεννηματά. Ακόμη, έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της ειδικής αγωγής, λέγοντας ότι η συγχώνευση των (ΚΕΔΔΥ) θα είναι εις βάρος της υποστήριξης των μαθητών με αναπηρίες.

«Το Κίνημα Αλλαγής καταψηφίζει τις ρυθμίσεις και στέκεται απέναντι σε αυτές τις ολέθριες επιλογές της κυβέρνησης», δήλωσε η κ. Γεννηματά.

localStorage.clear();


Πηγή