Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Γεραπετρίτης: Αν το ΣτΕ δικαιώσει τους συνταξιούχους για τα αναδρομικά, έχουμε εναλλακτικό σχέδιο

Γεραπετρίτης: Αν το ΣτΕ δικαιώσει τους συνταξιούχους για τα αναδρομικά, έχουμε εναλλακτικό σχέδιο

Σε περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώσει τους συνταξιούχους για τα αναδρομικά, η κυβέρνηση έχει εναλλακτικό σχέδιο δήλωσε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον Alpha.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η ελληνική κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και υπάρχει σχέδιο για τη διαχείριση της οποιασδήποτε ανατροπής στα δημοσιονομικά, η οποία θα προκληθεί. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό θα δημιουργήσει παράπλευρες συνέπειες στους δημοσιονομικούς μας στόχους, δηλαδή θα αναγκαζόμασταν να κάνουμε μια μόχλευση των δημοσιονομικών μας μεγεθών. Πρόκειται για ένα μεγάλο οικονομικό μέγεθος που θα μας οδηγήσει σε αναγκαία μετατροπή».

Πρόσθεσε με νόημα ότι «θα αναγκαστούμε να κάνουμε περικοπές από προβλεπόμενα κονδύλια για να αποκατασταθεί η ισορροπία σε σχέση με τη συμμόρφωσή μας με τις δικαστικές αποφάσεις. Είναι κάτι που μεσοπρόθεσμα θα μας δημιουργήσει δημοσιονομική αναταραχή, παρά ταύτα επειδή οι προβλέψεις τις οποίες έχουμε είναι θετικές, έχουμε την αίσθηση ότι θα απορροφήσουμε τον κραδασμό».


Πηγή