Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Γεραπετρίτης: Επίσημη και τυπική η συνάντηση με τον κ. Τζανερρίκο

Για τη συνάντηση με τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Χρήστο Τζανερρίκο, ο οποίος κατήγγειλε κυβερνητικές παρεμβάσεις, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατηγορώντας για ψεύδη την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε στους ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τα περί συνάντησης σε καφενείο, ξεκαθαρίζοντας ότι η συζήτηση ότι έγινε στο γραφείο στο υπουργείο και είχε θεσμικό χαρακτήρα.

«Αυτά είναι όλα στο φαντασιακό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία είτε συνειδητά για να προσκομίσει πολιτικά οφέλη, είτε ασυνείδητα από έλλειψη γνώσης δεν μπορεί να διαχειριστεί τα πράγματα. Ήμουν πάρα πολύ σαφής όλα έγιναν με τρόπο απολύτως θεσμικό».

Ο κ. Γεραπετρίτης εξήγησε ότι η συνάντηση έγινε μόνο για διαδικαστικές διατάξεις. «Είχα πράγματι μια εκτενή διαβούλευση, αφενός με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, που είναι η προϊσταμένη του Ανωτάτου , όσο και με τον πρόεδρο του Α1 τμήματος, το οποίο είναι αρμόδιο για να κάνει την ανακήρυξη».

«Υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες και με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και με τον αντιπρόεδρο τον κ. Τζανερρίκο. Με τον κ. Τζανερρίκο υπήρξε μία και μόνο συνάντηση, η οποία έγινε επίσημα και τυπικά, στο γραφείο μου το υπουργικό».

Γεραπετρίτης: Η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει στον πόλιτικό μύλο ζητήματα που είναι ευαίσθητα για την Δημοκρατία

Ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η συνάντηση έγινε σε καφενείο, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε: «Είναι ντροπή και μόνο να αναφέρεται αυτό. Δεν έχω λόγια να χαρακτηρίσω αυτή την απίθανη υπερβολή της αντιπολίτευσης. Στον πολιτικό μύλο που θέτει τα πάντα, θέτει και ζητήματα που είναι ευαίσθητα για την Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ψευδώς κάνει λόγο για συναντήσεις εκτός υπουργείου. Ο ίδιος ο κ. Τζανερρίκος ουδέποτε αναφέρει ότι εγώ του ζήτησα την οποιαδήποτε συμβουλή. Εγώ και για λόγους προσωπικού ήθους αλλά και για λόγους ακεραιότητας της κυβέρνησης ουδέποτε θα συζητούσα με τον κ. Τζανερρίκο πρώτον τα ζητήματα της ουσίας. Η ελληνική πολιτεία κυριαρχικά αποφασίσει για τα κωλύματα των βουλευτών και δεύτερον δεν θα συζητούσα ποτέ για το ποια είναι η δική του κρίση σε σχέση με τα θέματα αυτά».

Αναφορικά με τις καταγγελίες του παραιτηθέντα αρεοπαγίτου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης σχολίασε: «Να είμαστε ξεκάθαροι. Πρώτον ο κ. Τζανερρίκος ουδέποτε είπε ότι τέτοιο θέμα συζήτησης σε ό,τι αφορά πιθανά ανταλλάγματα ετέθη από εμένα. Ο κ. Τζανερρίκος είπε ότι είχε μία συνάντηση με εμένα για θέματα θεσμικά, ουδέποτε ετέθη θέμα ούτε ουσιαστικής κρίσης, ούτε ανταλλαγμάτων. Αυτό το πήρε η αξιωματική αντιπολίτευση με έναν κυνικό και χυδαίο τρόπο».


Πηγή