Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Γερμανία-Κορωνοϊός: Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε τρένα και λεωφορεία από 2 Φεβρουαρίου

Η χρήση της μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική στη Γερμανία από τις 2 Φεβρουαρίου στα μέσα μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων, τρένα και λεωφορεία.

Αυτό, δεδομένου ότι η υγειονομική κατάσταση θα είναι ομαλή, ανακοίνωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

Κορωνοϊός: Ήρθε και στην Ελλάδα η υποπαραλλαγή «Κράκεν», έξι κρούσματα -Δύο θάνατοι από γρίπη σε μία εβδομάδα

Κύπρος -Κορωνοϊός: Με αρνητικό PCR οι επιβάτες από Κίνα -Αποφάσισαν νέα μέτρα

Σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες συνιστάται να συνεχίσουν να φορούν μάσκα στα μέσα μεταφοράς “στη βάση της ατομικής ευθύνης και εθελοντικά”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ στο Βερολίνο.

«Η ασθένεια δεν πρέπει να υποτιμηθεί», προειδοποίησε.

Το αρχικό σχέδιο στη Γερμανία ήταν μάσκες FFP2 μέχρι και τις 7 Απριλίου

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο για την προστασία από τις λοιμώξεις, οι μάσκες FFP2 θα παρέμεναν υποχρεωτικές στα λεωφορεία και στα τρένα μεγάλων αποστάσεων έως τις 7 Απριλίου.

Όμως «η κατάσταση με τις λοιμώξεις έχει σταθεροποιηθεί», εξήγησε, λαμβανομένου υπόψη του υψηλού ποσοστού ανοσίας του πληθυσμού.

Εξάλλου, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι «τεταμένη αλλά διαχειρίσιμη».

Στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνασπισμού υπό τον σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς, ο φιλελεύθερος εταίρος (FDP), που κατέχει το χαρτοφυλάκιο των μεταφορών, είχε ασκήσει πίεση τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να εγκαταλειφθεί η απαίτηση για χρήση της μάσκας στα τρένα μεγάλων αποστάσεων.

Μερικές περιοχές όπως η Βαυαρία έχουν άρει ήδη την υποχρέωση χρήσης της μάσκας στα τοπικά μέσα μεταφοράς και άλλες, κυρίως η πρωτεύουσα Βερολίνο, ετοιμάζονται να το κάνουν τις ερχόμενες εβδομάδες.


Πηγή