Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης θέλει να αποδράσει με εκλογές και τις ρίχνει στον …τοξικό Τσίπρα!

Αντιδράσεις προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ ότι η χώρα δεν αντέχει άλλο την τοξικότητα της αντιπολίτευσης.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε την πρόθεσή του οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αλλά άφησε και ένα παράθυρο να γίνουν νωρίτερα, λόγω «τοξικότητας» της αντιπολίτευσης. Δείτε τον ακριβή διάλογο:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα σας πω κ. Κουβαρά τι δεν θέλω: αυτό το οποίο δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση είναι η συζήτηση για πρόωρες εκλογές να αντικατασταθεί από πρόωρη πόλωση, ένταση και διαρκή τοξικότητα, που θα διαρκέσει δέκα μήνες. Αυτό θα ήταν κακό για τη χώρα. Αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται πρωτίστως από την αντιπολίτευση.
Γιώργος Κουβαράς: Ποιοι δηλαδή είναι αυτοί που δημιουργούν το τοξικό περιβάλλον; Διότι εδώ έχετε αναφερθεί σε αυτή την τοξικότητα και πριν από τη σημερινή μας συνέντευξη και είναι σα να αφήνετε ένα παράθυρο, μέσω «τοξικότητας», για πρόωρες εκλογές.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μα σας απάντησα ήδη, δεν θα αποσπάσετε από μένα τίποτα παραπάνω από αυτό το οποίο ήδη σας είπα.
Γιώργος Κουβαράς: Η τοξικότητα δηλαδή είναι καθαρά δουλειά της αντιπολίτευσης; Δεν συμβάλλουν μερικές φορές και δικά σας στελέχη σε μια αντιπαράθεση η οποία μπορεί να έχει τοξικά χαρακτηριστικά;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νομίζω ότι ο τρόπος και ο μηδενισμός της αντιπολίτευσης απέναντι στο κυβερνητικό έργο που μερικές φορές, όπως σας είπα, φτάνει στο σημείο να είναι γραφικός, η απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας με fake news και ψέματα -ειδικά ως προς την πανδημία- είναι απαράδεκτο.
Απαράδεκτο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης να βγαίνει και να λέει ότι «είμαστε πρώτοι σε θανάτους στην Ευρώπη». Είναι ψέμα, όχι απλά δεν επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά αλλά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλα όσα μας έχουν πει σημαντικοί διεθνείς οργανισμοί, επιστημονικά περιοδικά για το γεγονός ότι τα καταφέραμε καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και στο ζήτημα των θανάτων.
Και βέβαια υπάρχει και μια διαρκής, προσωπική στοχοποίηση την οποία την καταλαβαίνω. Ξέρετε, στην πολιτική δεν έχω την απαίτηση οι αντίπαλοι να σου πλέκουν το εγκώμιο. Αυτή είναι η πολιτική αντιπαράθεση, η πολιτική είναι από τη φύση της σκληρή.

Αλλά πιστεύω ότι πολλές φορές οι χαρακτηρισμοί, η τοξικότητα η οποία ενισχύεται στο διαδίκτυο, η πόλωση και η ακρότητα του λόγου που εκφράζει η αντιπολίτευση δια στελεχών της και συχνά δια του αρχηγού της, νομίζω ότι στην παρούσα φάση που χρειαζόμαστε περισσότερη ηρεμία, συγκέντρωση στα πραγματικά προβλήματα και κυρίως εναλλακτικές προτάσεις, τις οποίες είμαστε πάντα έτοιμοι να ακούσουμε, νομίζω ότι αυτό σίγουρα δεν θα έκανε καλό στη χώρα.

Η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού:

«Μετά από 14 χρόνια, ο κ. Μητσοτάκης της παράταξης της χρεοκοπίας και του χρεοκοπημένου κόμματος, επανέλαβε στη “συνέντευξη” στην ΕΡΤ πως η χώρα και η οικονομία είναι θωρακισμένες.

Δεν θέλει πρόωρες εκλογές αλλά θα τις κάνει και θα φταίει ο Τσίπρας, ο τοξικός, που τις ζήτησε. Δε θα φταίνε τα spread των δεκαετών ομολόγων τα οποία εκτινάχθηκαν, ούτε η αισχροκέρδεια την οποία ενθάρρυνε, ούτε οι περιπέτειες στις οποίες μας ενέπλεξε, ούτε ότι σκέφτεται να αποδράσει».


Πηγή