Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Γεωργιάδης: Πρεμιέρα την Τετάρτη για το «καλάθι του Αϊ Βασίλη» -Ποιες επιχειρήσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή

Πρεμιέρα κάνει την Τετάρτη το «καλάθι του Άι Βασίλη», με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να ενημερώνει για το ποιες επιχειρήσεις παιχνιδιών έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Ο κ. Γεωργιάδης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αναφέρει πως «στο ”Καλάθι του Άη Βασίλη” που ξεκινά αύριο, ήδη δήλωσαν συμμετοχή οι εξής αλυσίδες: Max Stores, Μουστάκας, Toys-Shop.gr, patini.gr, jumbo.gr, prefect toys, koumis toys, toy city, Mothercare και comfuzio. 600-700 κωδικοί.

Δείτε την ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης για το «καλάθι του Άι Βασίλη»

Σημειώνεται ότι από το βράδυ της Τρίτης αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα e-katanalotis οι, συνολικά, 15 αλυσίδες παιχνιδιών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του Αι Βασίλη» με τις τιμές τους.

Το «καλάθι του Άι Βασίλη» αφορά στην αγορά παιδικών παιχνιδιών και εφαρμόζεται αποκλειστικά για την περίοδο των γιορτών, από 14 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου.

Σε εορταστικούς ρυθμούς η αγορά: Τι επιλέγουν οι καταναλωτές -Πότε έρχεται «Το καλάθι του Αϊ Βασίλη»

Έρχονται τα «καλάθια των γιορτών»: Πότε ξεκινάει η εφαρμογή του μέτρου, πώς θα λειτουργήσουν

Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις του κλάδου με ετήσιο τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ τα μικρότερα καταστήματα συμμετέχουν εθελοντικά.

Καλάθι του Άι Βασίλη: Δέκα κατηγορίες παιχνιδιών με ειδική σήμανση

Από τις 10 κατηγορίες που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εντάξουν στις λίστες τους τουλάχιστον ένα προϊόν και να το διαθέτουν σε προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας.

Τα προϊόντα θα φέρουν στο ράφι πώλησης το ειδικό σήμα που έχει δημιουργηθεί ώστε να τα γνωρίζουν οι καταναλωτές, ενώ η σχετική λίστα με τις τιμές θα αναρτάται στο e-καταναλωτής, όπως γίνεται και στο αντίστοιχο «καλάθι του νοικοκυριού».

Ευκρινής κατάλογος των προϊόντων που συνθέτουν το «καλάθι» θα υπάρχει σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος και θα αναγράφει τις τιμές στις οποίες προσφέρονται τα προϊόντα.

Αναλυτικά οι κατηγορίες παιχνιδιών είναι:

  • Επιτραπέζια / Παζλ
  • Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)
  • Βρεφικά παιχνίδια
  • Φιγούρες δράσης
  • Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)
  • Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα
  • Ηλεκτρονικά παιχνίδια
  • Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)
  • Λούτρινα
  • Μουσικά παιχνίδια.

Πηγή